Forfatter: , , , , , , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 167
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I DRøMMEN KAN ALLTING SKJE
ISBN/EAN: 9788202203658
Omtale I Drømmen kan allting skje

Elleve eminente forfattere fabulerer over temaet drømmer – i vid forstand. Disse godnatthistoriene er ekstra velegnet for å aktivere undring, latter, grøss og gode samtaler hos pysjkledde småtasser.

I drømmen kan allting skje er sengekantlektyre for pysjkledde småtasser fra ca 3-7 år; godnatthistorier som aktiverer undring, latter, grøss og gode samtaler. Godt skrevne høytlesningshistorier som ikke er lenger enn at de kan leses i ett jafs på sengekanten er alltid mangelvare. I denne antologien har elleve eminente forfattere fabulert over temaet drømmer - i vid forstand. Både dem du drømmer om natten og dagdrømmene, både de søte og lykkelige som får deg til å våkne opp med et smil om munnen, og dem som får deg til å bråvåkne svett og redd.

Til toppen

Flere bøker av Widar Aspeli, Gro Dahle, Anne J. Elven, Grete Randsborg Jenseg, Tania Kjeldset, Tone Kjærnli, Hans Petter Laberg, May B. Lund, Synne Sun Løes og Textforum A/S:

Om forfatter

Widar Aspeli (f. 1956) er fra Hamar. Aspeli har skrevet en lang rekke barne- og ungdomsbøker, og har høstet flere priser for sitt arbeid som forfatter. Han arbeider til daglig med kulturformidling mot barn og ungdom gjennom Turnéorganisasjonen for Hedmark, og holder i tillegg jevnlig skrivekurs for både barn og lærere.

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.

Anne J. Elven er født i 1947. Hun er oppvokst i Bærum og Eidsvoll og bor for tiden i Drammen. Gift, har to barn og hund og katt. Hun arbeider som bioingeniør ved Buskerud Sentralsykehus. I tillegg til forfatterskapet er hun også aktiv som botanisk tegner.

Hun debuterte høsten 1997 med ungdomsromanen Sannhetens løgner. I 1998 kom Søstrene Snuse, en høylesningsbok for barn. Elvens tredje bok Vengier flyr om natten ble utgitt 2001.

KORT CV:

Grete Randsborg Jenseg er født og oppvokst i Oslo.

Hun er utdannet skuespiller og debuterte på Trøndelag Teater i 1962, arbeidet fast på ulike teatre i en 10 års periode og er fortsatt en aktiv freelancer.

Hun er også utdannet pedagog, noe som ledet til en 1.stekonsulentstilling i Barne- og familiedepartementet i perioden 1976 – 1993, der hun bl.a. hadde ansvaret for en større video-serie om barns ulike oppvekstvilkår i Norge.

Fra 1993 har hun vært forfatter og dramatiker på heltid.

Hun har gitt ut 18 barne- og ungdomsbøker. Det har hittil ført til 13 oversettelser til andre språk. Hun har deltatt i utallige antologier og skrevet manus til Eurovisjons- og Nordvisjonsfilmer, teater, radio- og TV-programmer.

Grete Randsborg Jenseg bor halve året i Oslo og halve året inne i Värmlands skoger der også kråka, Fabel Jakop, i blant stikker innom med sine mange historier.

Tania Kjeldset (f.1960) er oppvokst i Oslo. Hun debuterte i 1995 med bildeboken Eplemadammen og har gitt ut en rekke bøker for barn og ungdom. Ungdomsromanen Juli ble nominert til UPrisen i 2010 og er oversatt til svensk, fransk og tysk. Halloween (2017)er hennes første bok for voksne.

Kjeldset er utdannet illustratør ved SHKS i Oslo og har illustrert en rekke bilde- og barnebøker. Hun underviser barn og ungdom i kreativ skriving, og er også tilknyttet kulturskolen i Sørum samt skrivekunstlinjen ved Nansenskolen.

Tone Kjærnli (f. 1954 i Oslo) er utdannet lærer med videreutdanning i drama og teater, og har i flere år jobbet med amatørteater, bl.a. som instruktør og teaterlærer i folkehøgskole. Hun bor nå på Nesodden og jobber i barneskolen. Tone Kjærnli debuterte som barne- og ungdomsbokforfatter i 1991 med Kysse, sa Heidi.

Hans Petter Laberg, f. 1966, er ungdomsbokforfatter, bibliotekar og blogger. Laberg er født og oppvokst i Nittedal, og arbeider som som bibliotekar i Gjerdrum.

May B. Lund (f.1949) er oppvokst i Nittedal og har senere bodd lange perioder i USA, England og Israel hvor hun har studert, forsket og arbeidet. I Israel studerte hun Holocaust litteratur og hebraisk. I dag er hun lege og forsker ved Rikshospitalet.

Lund debuterte for 25 år siden og har utgitt fire svært forskjellige bøker. En voksenroman, en krimroman, en barnebok og en biografisk ungdomsroman om opprøreren Rosa Luxemburg. Hun har også bidratt i diverse antologier.

Synne Sun Løes er født i 1975 og er bosatt i Oslo. Synne Sun Løes debuterte i 1999 med romanen Yoko er alene. Siden har hun utgitt en rekke bøker. For ungdomsromanen Å spise blomster til frokost (2002) ble hun tildelt Brageprisen. Ungdomsromanen Miss (2017) ble tildelt Riksmålsprisen og valgt til White Ravens-bok av Internationale Jugendbibliothek.