Hvit død (Innbundet)

Serie: Cormoran Strike 4

Forfatter:

Heidi Grinde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 688
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lethal White
Oversatt av: Grinde, Heidi
Serie:
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202626129
Kategori: Krim
Omtale Hvit død

Hvit død er en klassisk krim med moderne vri, et gripende mysterium, en ekte pageturner og en spennende fortsettelse på historien om Cormoran Strike og Robin Ellacott.

En plaget ung mann ved navn Billy ankommer privatdetektiv Cormoran Strikes kontor. Billy ber om hjelp til å etterforske en forbrytelse han mener han var vitne til som barn. Han virker svært desorientert, men likevel er det noe ærlig og oppriktig med Billy og hans historie, synes Strike. Før han får stilt flere spørsmål, styrter Billy panisk ut av kontoret.

Strike og hans tidligere assistent Robin Ellacott – nå forretningspartner – forsøker å komme til bunns i Billys sak. Det fører dem på en kronglete sti gjennom Londons bakgater, via de innerste sirklene i parlamentet, til en vakker, men dyster herregård på landsbygda. Samtidig er Strikes privatliv langt fra enkelt. Strike har mer enn noensinne bruk for Robin, men forholdet dem imellom er mer innviklet enn som så ....

Romanen er skrevet af J.K. Rowling under pseudonymet Robert Galbraith. J.K. Rowling er forfatter av Harry Potter-serien og Den tomme stolen.

«Usedvanlig underholdende» Financial Times

«Svært fornøyelig» Mail on Sunday

Til toppen

Andre utgaver

Hvit død
Bokmål Ebok 2019
Hvit død
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Robert Galbraith:

Anmeldelser Hvit død

Super krim fra Harry Potters mor

«Hvit død er så langt den beste romanen hun har skrevet i serien om de to. En klassisk kriminalroman i moderne snitt. Drivende godt skrevet, og svært vanskelig å legge fra seg. Et tilleggsmoment er spenningen mellom Strike og Robin.»

 
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

Til toppen

Om forfatter

Robert Galbraith er pseudonym for J.K. Rowling. Når gjøken galer var første bok i serien om detektiv Cormoran Strike og assistenten Robin Ellacott. Derette kom Silkeormen og Ondskapens kall. Hvit død er fjerde bok i denne kritikerroste serien. Alle bøkene har toppet internasjonale bestselgerlister.

Bøker i serien