Huset i snøen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 202
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: HUSET I SNØEN
ISBN/EAN: 9788202263720
Kategori: Romaner
Omtale Huset i snøen

Hvilken dag er det? Hvilken måned? Hvilken tid på året? Hvorfor slutter det ikke å snø?
Hvorfor er faren min så rar? Hva er det han gjemmer under senga? Hvem er det han ser etter når han hele tiden går til vinduet?
Hva er det som lukter? Hva er det som hvisker i veggene? Hvem er det som går ovenpå?
Hvorfor er jeg her i det gamle huset?

Gro Dahle har skrevet en hemmelighetsfull fortelling om en far og en voksen datter og deres altfor tette relasjon, et mysterium om to som er innesnødd og isolert i en verden de ikke helt klarer å kjenne igjen.

Til toppen

Andre utgaver

Huset i snøen
Bokmål Ebok 2011
Huset i snøen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Gro Dahle:

Anmeldelser Huset i snøen

"Formelt sett er dette Gro Dahles første «voksenbok», men som alltid evner hun å skrive på tvers av alle grenser. Romanen favner barnets forunderlige følsomhet og trygghetslengsel like mye som den urgamle innsikten om at alle egentlig er alene - så alene at vi av og til betviler vår eksistens."

 
May Grethe Lerum, VG

"Huset i snøen er en merkelig fortelling, en forundringspakke som du ikke visste at du ville ha. Den blir sittende i tanken, og underveis i lesningen gir den mange innspill til egen livstolkning."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"Med den helt uvanlig originale språkbruken som Gro Dahle utvikler gjennom fortellerstemmen i romanen, blir teksten rik og full av metaforiske bilder. Metaforikken er suggestiv, samtidig konkret og assosiasjonsrik, et følelsesspråk som knapt noen andre har i norsk samtidslitteratur."

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Gro Dahles første roman for voksne er en sterk videreføring av hennes poetiske forfatterskap."

Mariann Enge, Aftenposten

"Det er bare å juble på vegne av både gamle og nye lesere når Dahle nå har utvidet sitt litterære register ytterligere med denne fascinerende romanen."

Tonje Vold, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.