Hund som ser ned (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202636777
Kategori: Romaner
Omtale Hund som ser ned

Hund som ser ned handler om tenåringer og tenåringsforeldre, om yoga og lidenskap og om forsøket på å strekke til.

Siv har flyttet fra hus og mann med sønnen Adam. Han vil helst sitte på rommet og spille dataspill, mens Siv forsøker å starte på nytt. Hun begynner på yoga og prøver å nå frem til sønnen bak den lukkede døra. Og hun møter to menn som trekker henne i ulike retninger. Er det mulig å møte en ny uten å dra med seg fortida? Og hva vil det si å åpne seg for en annen?

Til toppen

en roman som avgjort fortjener mange lesere
Tønsberg blad

Andre utgaver

Hund som ser ned
Bokmål Ebok 2019
Hund som ser ned
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Hund som ser ned

En tenåringsmors kamp

«Det hele er fortellerteknisk elegant og solid»

«Hund som ser ned er en fortelling om grenser og overskridelser, tenåringer og foreldre, rollemodeller og mangelen på dem, overgangstilstander og nye muligheter, gjenkjennelig for alle som har kjent på en følelse av utilstrekkelighet - eller hatt en tenåring i huset.»

 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Hennes beste til nå

«For meg løfter Line Nyborg den velkjente historien til noe ekte og mer enn en litterær sjablong.
(...) en roman som avgjort fortjener mange lesere.»

 
Finn Stenstad, Tønsberg blad

Styrken i det skrøpelege

«Line Nyborg skriv fengslande om det tilsynelatande hendingslause tilværet. (...) ho har ein heilt eigen evne - også i denne romanen - til å få det tilsynelatande trivielle til å stå fram som det viktigaste ein nokon gong har lese. Det store i det vesle, heiter det, og har sjølvsagt med den litterære presisjonen å gjere. Dynamikk og driv.»

Ingvild Bræin, Dag og tid

Til toppen

Om forfatter

Line Merethe Nyborg (f.1969) er fra Bardu i Troms, og debuterte i 2010 med romanen Bare mamma som er Gud. Her møter vi ungjenta Elin, som også er tilstede i de frittstående oppfølgerne Du vet ikke hvem jeg er (2012) og For deg, for deg alene (2015). Romanen Det andre barnet kom ut høsten 2017. Hund som ser ned er Nyborgs femte roman.

Nyborg har høstet god kritikk for sine bøker, og for Du vet ikke hvem jeg er fikk hun Havmannprisen i 2012 for beste skjønnlitterære bok med nordnorsk tilknytning.