Historien om Maria (Innbundet)

En bok om å gi barn og ungdom mental styrke

Forfatter:

I Historien om Maria får du gode råd om hvordan mentale teknikker kan hjelpe barn å mestre nye utfordringer.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202522155
Kategori: Foreldre og barn
Omtale Historien om Maria
En bok om mental trening for barn og ungdom! Med enkle teknikker som riktig fokus og mental trening kan du hjelpe barnet ditt til å mestre nye utfordringer og bli mentalt sterkere.

Christine Otterstads datter Maria var et engstelig barn. Hun sov dårlig og var redd for alle unntatt den nærmeste familien. Hun klarte ikke å være på lekeplasser eller å gå i bursdager. Da hun begynte i første klasse måtte moren Christine sitte i klasserommet for at hun skulle klare å være på skolen. Christine videreutdannet seg til coach for å hjelpe datteren, og ved å bruke mental trening klarte de å snu situasjonen. Maria ble tillitsfull og fikk tilbake troen på seg selv.

På skolen lærer de nesten ingenting om selvfølelse, selvrespekt, stress og vanskelige følelser. Christine Otterstad arbeider for at psykisk helse skal bli et eget skolefag, for det hjelper ikke å være god i matte hvis man ikke takler livet og hverdagen. Mental trening, riktig fokus og enkle teknikker kan gjøre hverdagen lettere og bedre den psykiske helsen.

Til toppen

... en av de aller beste bøkene jeg har lest om selvutvikling og det å jobbe mentalt.
Mariann Sæther Tokle, lillasjel.blogg.no

Andre utgaver

Historien om Maria
Bokmål Ebok 2017
Å mestre livet
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Historien om Maria

Bokrapport: Historien om Maria

Historien om Maria er en bok som spiller på hele følelsesregisteret og setter i sving mange følelser hos meg som leser. (...) Historien er ført i pennen med en ærlighet og nærhet.

Med denne boken klarer forfatteren å dele kunnskap og innsikt, slik at hver og en av oss kan trene opp vår psykiske helse og stå støtt i oss selv når livets utfordringer møter oss.

Boken som helhet fenget meg. Dette tror jeg skyldes forfatterens evne til ikke bare å dele en historie, men også gi oss som lesere gode hjelpemidler underveis. Ved å knytte enkle teknikker opp mot konkrete situasjoner og utfordringer gir hun en større forståelse av hvordan teknikkene kan gi kraft til å mestre utfordringer og gjøre oss mentalt sterkere.

Måten forfatteren forteller sin egen og Marias historie på, samtidig som hun gjennom kapitlene fyller leserens verktøykasse med konkrete hjelpemidler – slik som ballongteknikken, er både nyttig og lærerikt. Det gav meg som leser en følelse av å sitte med både et oppslagsverk og en roman mellom hendene på samme tid.
Kunsten å be om hjelp og kunne være til hjelp er to faktorer i boken som jeg finner nyttige både innen coaching og coachende lederskap.Ingrid Elle-Dietrichsen, Coachteam

Historien om Maria - En bok om å gi barn og ungdom mental styrke 18.10.2017

Dette er ikke bare en bok for ungdom og foreldre, men for oss alle. Det er en av de aller beste bøkene jeg har lest om selvutvikling og det å jobbe mentalt. Men dette er også en bok til selvhjelp og det er mange fine øvelser i boken som er lette å gjennomføre.

Mariann Sæther Tokle, lillasjel.blogg.no

Til toppen

Om forfatter

Christine Otterstad er sertifisert mental trener fra MetaResource og Den norske coachforening. Hun har bakgrunn fra idrett og psykologi- og helsefag, har hatt fast spalte i KK og drevet en av landets mest leste blogger. Hun og datteren Maria har de siste årene reist landet rundt og holdt svært populære foredrag om hvordan hjelpe barn og ungdom til å bli mentalt sterke. I tillegg jobber Christine Otterstad med idrettsutøvere.