Historiefortelleren (Innbundet)

Forfatter:

Sissel Busk (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Storyteller
Oversatt av: Busk, Sissel
ISBN/EAN: 9788202424282
Kategori: Romaner
Omtale Historiefortelleren

Sage Singer (23) er skadet i en ulykke og har et arr i ansiktet som gjør henne reservert overfor fremmede. Hun er baker, og kan dermed jobbe på natten og slippe å omgås så mange mennesker. Følelsene sine legger hun i de vakre bakverkene.

En dag blir hun kjent med Josef Weber (95), en respektert og avholdt mann i den vesle byen. Det oppstår et vennskap mellom de to, men en dag ber Josef Sage om en helt spesiell tjeneste: Han ber henne om hjelp til dø. Det viser seg at han var nazist under krigen, og nå vil han gjøre opp for seg. Det han ikke vet, er at Sages bestemor er en av de som overlevde holocaust.

«Jodi Picoults nye bok får deg til å tenke over det du har lest lenge. (…) Det er en sterk og fengslende historie.» Sun

«Du kommer til å bli hektet fra begynnelse til slutt.» Easy Living

«Gripende.» Company

«Picoult er en fabelaktig historieforteller.» Heat

Til toppen

Andre utgaver

Historiefortelleren
Bokmål Ebok 2015
Historiefortelleren
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Jodi Picoult:

Anmeldelser Historiefortelleren

"Måten hun i denne boka skriver fram grusomhetene jødene opplevde i tysk fangenskap under andre verdenskrig, krever en moden forfatter – ja, et reflektert menneske. Teksten er totalt rensket for sentimentalitet eller melodrama. Det svir og prikker i de fleste følelsene.(...) Skjønnlitteratur, ja vel – men med en innlevelse som er en god forfatter verdig."

Jan-Erik Østlie, LO Aktuell

Til toppen

Om forfatter

Jodi Picoult har skrevet en rekke romaner, som alle er blitt bestselgere. Hennes nyeste roman på norsk, Det store i det lille, er solgt i mer enn 1,5 millioner eksemplarer. Romanen skal filmatiseres med Viola Davis og Julia Roberts i hovedrollene. Hun er oversatt til 34 språk. Totalt har hun solgt 40 millioner bøker. Hun bor i New Hampshire sammen med mann og barn.