He he, Hasse (Innbundet)

Forfatter:

Øyvind Torseter (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 32
Illustratør: Torseter, Øyvind
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202345532
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 7
Omtale He he, Hasse

Ine og Hasse har en plan.
De skal kjøre ut på jordet bak huset.
Og så skal de sprenge den der steinen.
Til himmels.
Den som ligger i veien for alt.
Sprenge den til himmels.
He he.
Bra plan.

Til toppen

Flere bøker av Tore Renberg:

Anmeldelser He he, Hasse

Dynamitt-Hasse

"Med bok nummer to i sin prisbelønte serie, har Tore Renberg og Øyvind Torseter truffet blink (...) Fandenivolsk og eventyrlig (...) For «Gi gass, Ine» (2010) ble paret Renberg/ Torseter tildelt Kulturdepartementets bildebokpris, og boka fikk kritikere til å bruke superlativer som «Den perfekte billedbok». Det er vanskelig å si seg uenig i det, når bok nummer to nå kommer ut."

Cathrine Krøger, Dagbladet

Eksplosiv barnebok!

"Bokidéen er god, og slutten er som et barn ville ha sagt det selv. Illustrasjonene er kule [...] Språket spiller på humor og treffer både barn og voksne. En søt bok om at det lønner seg å ha gode hjelpere i livet."

 
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Gull fra Renberg

"Det glitrer. Det er gull. Og traktor. Tore Renberg og Øyvind Torseter leverer så det suser. Sommerens bildebok «He he, Hasse» er like poetisk, fantasifull, og gjennomarbeidet som forgjengeren «Gi gass, Ine» [...] Renbergs språk er enkelt og poetisk med rim, bilder og gjentakelser, tydelig farget av barnas egen måte å uttykke seg på. Bindeordene lager en humpete og rar logikk - sett med voksne øyne. Det er kult. Og traktor."

Ingeborg Marie Jensen, Stavanger Aftenblad

Et stort lille mesterværk om at flytte en sten

"Man bør give sig selv den gave at nyde denne storpoetiske bog langsomt. [...] "He he, Hasse" er en helt og aldeles gennemført vidunderlig bog! [...] Det er simpelthen solidt ualmindeligt og virkeligt godt. Og netop virkeligt. For bogen har en helt særlig fysisk realitet. [...] Denne arbejdsform [Øyvind Torseters] gør, at deres dybde virkelig er virkelig, hvilket skaber tryghed, ro, og jordforbindelse. Og det er ret kærkomment og vellykket, fordi det på trods af dets både materielle og tematiske 70’erreferencer ikke bliver sentimentalt og retrospektivt. Det lykkes simpelthen at gøre det gamle nyt. Man fornemmer værkstedet og de fysiske mennesker bag. Man ser og inspireres af det skolede og seriøse håndværks nærvær i bogen, der netop er lige så klassisk og traditionel, som den er frisk og fandenivoldsk, og det både i komposition, illustration og tematik. Illustrationernes fysik og den omsorgsfulde faglighed afspejler historiens pædagogik og temaer. [...] Fortælling, karakterer og illustrationer er grundigt og bevidst gennemarbejdede, spiller perfekt sammen, og alt tilfældigt og halvgodt er åbenlyst konsekvent skåret væk. Og det er netop det, der åbner for dens helt særlige finhed og giver den rum til at udfolde sin egen intime og stemningsmættede verden, som virkelig lever. Dens projekt er tydeligvis ikke at belære eller bare at knalde kreativt ud, og dens kloge pædagogik er simpel og befriende i børneøjenhøjde. ’He he Hasse’s overlegne dygtighed og grundighed gør den altså også til god læsning for voksne. Den minder sin læser om, hvor sjovt, nemt og sandt det egentlig kan være at være til, både som barn og som voksen. Understøttet af sin gnidningsfrihed er den jo umiddelbart hurtigt set og læst. Men man bør give sig selv den gave at læse denne bog langsomt. Den har åbenlyst taget tid at lave, og så meget for så lidt kunne man sige. Men her er lidt netop virkelig meget, og bogen er bemærkelsesværdigt gavmild og helt bogstavelig talt et lille fint og storpoetisk mesterværk."

 
Christel Wiinblad, Politiken (DK)

Spännande bildvärldar

"Renbergs och Torseters bok är en konstnärlig och berättarteknisk fullträff, en varm och charmig historia i ett häpnadsväckande bilderbokslandskap. [...] Förhållandet mellan text och bild är dynamiskt och ju djupare syskonen ger sig in i sin lekvärld, desto mer ändrar bilderna karaktär. [...] Det är lekfullt, överraskande och vackert. [...] en varm och charmig berättelse med träffsäkra, finurliga barnporträtt. Med experimentella bilderböcker som ”Eg kan ikkje sove no”, ”Spelejenta” och denna senaste ”Ge järnet, Ina” framträder Torseter som en av de intressantaste nordiska bilderbokskonstnärerna. Det är glädjande att vi även i Sverige äntligen får ta del av hans spännande konstnärskap."

Elina Druker, Svenska Dagbladet

"Med små medel och stor tajmning blåser Renberg liv i berättelsen och utvinner en och annan komisk poäng utan att bli flabbig. [...] Fascinerad växlar jag hela tiden mellan ett mer tvådimensionellt betraktande av en bildsatt berättelse och ett försök till tredimensionellt betraktande av ett hantverk – hur har han gjort? Titta till exempel på när Hasse spårar sig fram genom en reva i papperet, eller på de vita kartongbitarna med bläckstreck som ligger staplade i en vedlår. Luta sedan huvudet tillbaka och se dem för vad de är – nysnö och björkved. Det är så flott att få göra de där små glidningarna gång på gång."

Mats Kempe, Dagens Nyheter (S)

Til toppen

Om forfatter

Tore Renberg (f. 1972, Stavanger) debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Han har siden skrevet en rekke bøker for voksne og barn som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp.

Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Han har også utmerket seg innen film, teater og musikk, og i 2017 utga han fjerde bind i Teksas-serien, Skada gods, skuespillet Indianeren og soloalbumet Ein dag te, i 2019 romanen Ingen tid å miste. Renbergs siste roman er Tollak til Ingeborg.