Harlekins hud (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 87
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202202279
Kategori: Lyrikk
Omtale Harlekins hud

Diktene formidler i skarpe bilder dikt-jegets reise: Fra sorgfylt utgangspunkt på rådhusplassen, gjennom flukten til en kirkegård over havet der slekten ligger begravet, og videre gjennom utbrenning og disseksjon av forestillingen om å ha en enkel identitet, fram til forståelsen av det sammensatte, monstrøse eller vidunderlige livet - som også er kunsten. Et barn - engel eller demon - er veiviser på reisen.

Boken ble nominert til Brageprisen i 2001.

Jeg vil ikke være alene en gravende hund
jeg skulle ule med flokken om jeg kunne
jeg ser meg om etter de andre,
men det er ingen andre å se

bare barnet som danser
rundt en veltet engel av stein
(fra Harlekins hud)

Til toppen

Flere bøker av Liv Lundberg:

Anmeldelser Harlekins hud
"Harlekins hud er en drivende god diktbok. Den er ikke lett tilgjengelig, men noe av meningen knyttes til tittelen.»Ragnhild Engelskjøn, Nordlys
"En sterk og utfordrende samling som formidler en sammensatt livsforståelse i et antitetisk språk» Med Harlekins hud har Liv Lundberg gitt oss en ny samling som på en eggende og fruktbar måte setter våre følelser og analytiske evner på alvorlige prøver"Øystein Rottem, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Liv Lundberg er født i 1944 i Bardu i Troms. Høsten 2001 ga hun ut Harlekins hud, som ble nominert til Brageprisen. Disse diktene formidler i skarpe bilder dikt-jegets reise fra sorgen og forvirringens utgangspunkt til ny erkjennelse. I 2008 kom Når jeg ikke hører hjemme.

Forfatteren om seg selv:

Det som framfor alt karakteriserer min litterære produksjon er forskjellig tilnærming fra bok til bok, jeg kjenner meg drevet av en slags forskertrang etter å søke og vinne ny innsikt. Det er et ønske om (eller en filosofisk interesse for) å skrive sammen poesi og teori, overvinne dualismen mellom kropp og tanke; forene bevissthet og kroppslig posisjon med filosofisk refleksjon.

Poesi er for meg en måte å erkjenne verden på; man kan utvide sin forståelse ved å finne formuleringer for det ennå ikke-formulerte.

Poul Borum siterte et dikt i Kritikkjournalen (om Tveegget engel):
For å demonstrere "Hvordan hun kan sanse-tenke sine abstraksjoner"

Litteraturfestival i Colombia