Gi gass, Ine (Innbundet)

Forfatter:

Øyvind Torseter (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 32
Illustratør: Torseter, Øyvind
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202325626
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 7
Omtale Gi gass, Ine

Første bok i en ny serie bildebøker av Tore Renberg og Øyvind Torseter. Ine og Hasse er søsken. Ine er størst og klarer alt. Hasse sier bare "Ja" eller "Traktor". De skal hogge et tre i skogen, og det er Ine som bærer øksa, så klart! Snart dukker alle skogens dyr opp for å se hva som foregår.

Leken og sjarmerende tekst med reglepreg. Vakre illustrasjoner i klippe- og bretteteknikk.
En av årets mest spennende bildebøker!

Til toppen

Flere bøker av Tore Renberg:

Anmeldelser Gi gass, Ine

Supersøster

“Med lekende beskrivelser og et treffende, poetisk språk viser Tore Renberg at han også har et talent som barnebokforfatter. Mange av skildringene er nydelige, som denne av Ine: «lett på foten og tøff i hjertet». Illustrasjonene er et lite kunstverk i seg selv, og består av kollasjer med tegninger og tredimensjonale papirfigurer.”

 
Elisabet Høye, Foreldre & Barn

Perfekt!

Vakker og snodig bildebok."Ord og bilder er i tett dialog i boka. Uttrykket, både det verbale og visuelle, er innovativt, poetisk, lekent. Renberg/Torseter er et godt team, og Renbergs åpne, fine ord får avslutte: «Så blir det kveld. Aldri en bra dag uten en kveld.»"

Maja Troberg Djuve, Dagbladet

"(…) sjarmerende observasjoner og lekne formuleringer (…) en hverdagsstor og treffsikker story om Ine og Hasse som går i skogen"

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Eventyrleg i vinterskogen

“Tore Renberg og Øyvind Torsæter har fått til noko fint i Gi gass, Ine (…) Renbergs tekst har gode høgtlesingskvalitetar. Tonen er lun (…) Dyregalleriet imponerer med anatomisk presisjon, og traktoren er spektakulær. Bilda skaper interesse for handverket og prosessen bak.”

Ingeborg Mjør, Dag og Tid

JA! HURRA!

“Gi gass, Ine kombinerer ypperlig tekst og ypperlige illustrasjoner. Den gir et lekent løft ut av hverdagsligheten og et løfte om gylne høytlesningsstunder.”

Inger Østenstad, Barnebokkritikk.no

“Det beste med fortellingen er det morsomme og veldig gjenkjennelige forholdet og kontakten mellom storesøsken og småsøsken (…) Tegningene har collagepreg. Det gir dem tredimensjonal effekt. Originalt. Jeg liker dem.”

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Og traktor...

“Det første jeg får se er illustrasjonene. Og de er helt spesielle og flotte. Skjøre papirklippfigurer gir ett inntrykk av enkelthet, det er effektiv bildefortelling. Senere får jeg teksten til bildene, og det jeg liker aller best er at barna i fortellingen er så sterke helt alene. De er selvstendige, uten innblanding fra voksenpersoner.”

Maren Kolle Riis, Marihøne, Marens leselystblogg

I fantasiens skog

“Tore Renberg viser stor omsorg både for barna og teksten. Språket er rytmisk, og kan minne om dikt, enkelt uten å bli flatt (…) Også Øyvind Torseters illustrasjoner er skapt med sans for detaljer og respekt for barns kvalitetssans.”

Liv Riiser, Vårt Land

Fantasi og fin flyt for de minste

"Renberg skriver med innsikt og humor, og historien er befriende fri for voksen moral. Rett og slett en god fortelling (...) Torseters illustrasjoner tilfører historien en ekstra dimensjon. Bildene hans er lekne og genuine."

Ingrid Bie Helgesen, bibliotekar, Skolelyst.blogspot.com

Til toppen

Om forfatter

Tore Renberg (f. 1972, Stavanger) debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Han har siden skrevet en rekke bøker for voksne og barn som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp.

Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Han har også utmerket seg innen film, teater og musikk, og i 2017 utga han fjerde bind i Teksas-serien, Skada gods, skuespillet Indianeren og soloalbumet Ein dag te, i 2019 romanen Ingen tid å miste. Renbergs siste roman er Tollak til Ingeborg.