Fredag hele uka (Innbundet)

Forfatter:

Magnar Kirknes (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 387
Illustratør: Kirknes, Magnar
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281691421
Kategori: Kokebøker
Omtale Fredag hele uka

Fredag hele uka er en sjenerøs og fristende bok som inneholder flere enn 240 av Lises Finckenhagens aller beste oppskrifter. Fristende matretter til alle årstider og anledninger. Du kommer til å bli veldig sulten av å bla i denne boken, og svært glad og mett av å bruke den.

Fredag er ukas beste dag! Skuldrene senkes og vi har tid til å kose oss, lage god mat og være sammen med mennesker vi er glade i. Med Lise Finckenhagens nye kokebok blir hver dag til en fredag. Uansett om det er mandag eller lørdag, filmkveld eller hagefest, regnvær eller sol, påske eller jul.

Boken har vunnet den norske finalen for Best Cookbook Design 2011.

Boken ble utgitt på nytt i 2014 med ny innbinding og ny forside, men med samme innhold.

Til toppen

Flere bøker av Lise Finckenhagen:

Anmeldelser av Fredag hele uka
"Mye å bli inspirert av her, noe fotograf Kirknes også skal ha sin del av æren for. Fredag hele uka følger årstidene og er dermed en kokebok du kan ta frem. Når som helst."
 
Bergensavisen
"Svært vellykket og veldreid kokebok. Oppskriftene er uvanlig godt presentert, og bildene følger opp. De er ikke fjongere enn at en hver leser med litt praksis vil våge å gi seg i kast."Borghild Fiskå, Stavanger Aftenblad
"Herlig, humørfylt og fristende kokebok av en flink kokk. Oppskrifter man faktisk tør å prøve seg på!"Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad
«Inneholder et flott spenn av oppskrifter, med informative bilder til alle.»Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
«Det er et imponerende verk hun presenterer sammen med fotograf Magnar Kirknes. Det som er mest imponerende er at hun gir leserne flotte retter, samtidig som vanskelighetsgraden ikke er alt for stor. Forklaringen til hver enkelt rett er skrevet slik at de aller fleste skal kunne klare å komme i mål. (...) I Fredag hele uka finner man det man måtte ønske seg av smakfulle retter, desserter og kaker. Selv har jeg vært tro mot den italienske kokeboken Sølvskjeen, denne skal nå byttes ut med Finckenhagens meget solide bok. Jeg gleder meg veldig til å stå foran grytene, for dette er den mest spennende norske kokeboken jeg har sett på lenge.»Helge Kjøniksen, Moss Avis
«Kjempebok! Innbydande og smakfull.»Sigmund Krøvel-Velle, Hallingdølen
«Denne boka er super!! Lise Finckenhagen er en veldig dyktig kokk som alltid lager delikat og velsmakende mat med en personlig touch.»Appetitt
"Lise Finckenhagen er et lite geni med smakspaletten.(...) I det hele tatt byr boken på et overdådig utvalg søtsaker. Dessertene er sanselige, og presenteres både i tekst og bilder med lidenskap."Torgrim Eggen, D2, Dagens Næringsliv
"Boken Fredag hele uka er en omfangsrik og fristende bok som inneholder deilige matretter til hverdag og fest."Norsk Ukeblad
«Herlige retter som kan serveres hver dag. Nam!»Reidun Kjelling Nybø, Avisa Nordland
"Dette er en fantastisk kokebok med oppskrifter som hverken tar lang tid eller krever mangeårig kokkeskole. En sikker julegavevinner."Bok og Samfunn
"Oppskrifter for alle som har lyst til å kose seg"Allers
«Har du tenkt å kjøpe EN kokebok i år, så er dette boka! Bare det å lese kapittelinndelingen kan sette en i godt humør, slik som "Når løvet faller", "Ut på tur med noe godt på lur", "Hageparty", "Gode venners lag" og ikke minst "Kvinner som elsker karbo". Her skal det utprøves mange lekre og velsmakende retter. Magnar Kirknes har tatt bildene som virkelig får tennene til å løpe i vann.»Lisbeth Fosser, Vi i Villa

Til toppen

Om forfatter
Lise Finckenhagen (f. 1976) begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring og har siden opparbeidet seg et ry som en av Norges dyktigste kokker. Hun er også en svært populær formidler av kokekunst gjennom sine faste innslag i VG, NRK Nitimen og Jacobsen. Finckenhagen har solgt over 50 000 kokebøker i Norge!