Flukten fra Leir 14 (Innbundet)

En beretning fra Nord-Korea

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Escape from Camp 14
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202397067
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Flukten fra Leir 14

Nord-Korea har mellom 150 000 og 200 000 politiske fanger. Gjennom historien til Shin Dong-hyuk får vi et innblikk i de lukkede fengslene i verdens mest totalitære stat. I leiren betraktet han sin mor som en motstander i kampen om maten, vaktene oppdro ham til å bli en tyster og han var vitne til henrettelsen av sin egen familie. Boken er en opprivende fortelling om Shins liv og hans utolige flukt.

Les mer om boken her.

Til toppen

Andre utgaver

Flukten fra leir 14
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Flukten fra Leir 14

"Det er en rystende fortelling, om mennesker som fødes inn i en ren slaveposisjon, hvor kun endeløst blodslit, grusom tortur, total isolasjon og et komplett fravær av grunnleggende menneskelige følelser venter. Aller verst er det at alt dette pågår nå, i 2012, i et land hvor verdenssamfunnet har valgt å la en tredjegenerasjons diktator skjøtte sin egen skakkjørte butikk, uten inngripen. Dette er ingen hyggelig bok som passer til trivelig sofakos. Men den er et utrolig viktig, sjeldent oppskakende vitnesbyrd om livet bak et av verdens tjukkeste jerntepper."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"En «må-lese-bok» som viser at på tross av at vi stadig lever i en moderne verden, så skjer disse tingene stadig rett under nesen til FN og idéen deres om menneskerettigheter."

Simon Stougaard Olsen, Studvest

"Dette er en helt unik og forferdelig historie om et totalt lukket land der eliten oversvømmes med privilegier mens flertallet av folket lever på eksistensminimum. Blaine Harden har sjekket Shins historie nøye og han har vevd inn en del fakta og annen dokumentasjon fra landet i teksten. Det er nesten ufattelig at det internasjonale samfunnet ikke har vist større interesse for den katastrofen dette landet og menneskene som lever der er i. Vi skylder Shin og de kanskje de 200 000 menneskene som akkurat nå er innesperret i de fryktlige leirene i Nord-Korea å øke vår interesse etter at vi har fått et så viktig vitnemål som denne boka mellom hendene."

Tone Bratteli, Bistandsaktuelt

"Sterk historie om fangenskap og flukt"

Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter
Blaine Harden er reporter for Frontline til TV-kanalen PBS og bidragsyter i The Economist. Han har vært sjef for The Washington Posts avdelinger i Øst-Asia, Øst-Europa og Afrika. Fra før har han skrevet bøkene Africa: Dispatches from a Fragile Continent og A River Lost: The Life and Death of the Columbia. Han bor i Seattle.