Eneste (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202542597
Kategori: Romaner
Omtale Eneste

Eneste er en roman om kjærlighet – den første, store kjærligheten i livet til en ung kvinne, det skrivende jeget som henvender seg til et du hun både nærmer seg på nytt og i samme bevegelse fjerner seg fra. Denne fortellingen begynner i ettertid, i det forholdet er over. Hvem var de to, sammen og hver for seg, og hvem er hun nå, uten ham? I et utprøvende og intenst språk undersøkes bruddets og løsrivelsens nødvendighet, en løsrivelse som uopphørlig fortsetter etter den faktiske atskillelsen, etter den vonde slutten, etter at alt er over.
En intens, vakker og klok debutroman.

Til toppen

Andre utgaver

Eneste
Bokmål Innbundet 2016
Eneste
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Eneste

«Fin og var debutroman om å forlate den første kjærligheten.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

Den store kjærleiken og etterpå

«God skildring av stor kjærleik […] ein debutant å leggje merke til.»

Marta Norheim, NRK

Fra ensomhet til ensomhet

«Boken finner ro til å betrakte tanker som kverner, men temperaturen stiger når det som tenkes uttrykkes i klartekst […]»

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

Lavmælt og fint

«Det handler både om å bli forelsket - og drives fra hverandre - i Silje Aanes Fagerlunds fine debutroman «Eneste». […] Men selv om romanen er stillferdig, er det likevel en fin og egen nerve i framstillingen. Det er som om debutanten Silje Aanes Fagerlund nærmest utforsker hvor langt hun greier å ta det ned, uten å miste den nødvendige intensiteten. […] Dette er et flott stykke prosa. […] Silje Aanes Fargerlund skriver vakkert og udramatisert om kjærligheten som dør.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Språksterk roman som utforsker et forhold som er over når historien starter.»

Camilla Norli, VG

Til toppen

Om forfatter

Silje Aanes Fagerlund (f. 1978, bor i Oslo) debuterte med romanen Eneste i 2016. Hun har også oversatt flere av Marguerite Duras' utgivelser til norsk. Boken om Tilia er Fagerlunds andre roman.