En for laget (Innbundet)

Solskjærs United

Forfatter:

og

En for laget viser hva som skjedde da Solskjær tok med seg arven fra sir Alex Ferguson inn i dagens United-garderobe. 

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202637163
Kategori: Historie og Biografier
Omtale En for laget

19. desember 2018 kunngjorde verdens største fotballklubb at de hadde ansatt Ole Gunnar Solskjær som sin midlertidige manager. I halvåret som fulgte skulle nordmannen skrive fotballhistorie, først ved å bli den eneste treneren i Manchester Uniteds historie til å vinne sine åtte første kamper, deretter ved å lede laget gjennom deres dårligste rekke med bortekamper siden 1981.

Med Solskjærs første 30 kamper som ramme forteller Øyvind Alsaker og Atle Nielsen en medrivende historie om en nærmest utenkelig snuoperasjon og en tilsvarende ubegripelig nedtur.

En for laget viser hva som skjedde da Solskjær tok med seg arven fra sir Alex Ferguson inn i dagens United-garderobe. Det ble et møte mellom klubbens stolte kollektive tradisjon og en fotballvirkelighet der individene krever stadig større plass og oppmerksomhet. Men fortellingen om Solskjærs United er også en historie om en pågående renessanse i europeisk fotball, en utvikling der stadig flere topplag ser verdien av langsiktig lagbygging fremfor kortsikte stjernekjøp. Der spillerne er forventet å sette felleskapets interesser foran sine egne, og ta en for laget, slik Solskjær gjorde gjennom hele sin lange karriere i United-drakten.

Til toppen

Om forfatter

Øyvind Alsaker (f.1965) er en av Norges mest rutinerte og profilerte fotballkommentatorer, og har dekket engelsk fotball siden 1990-tallet.

Atle Nielsen (f. 1956) har lang fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist, og han har utgitt en rekke bøker for både barn og voksne.