Ekspedisjonen (Innbundet)

Min kjærlighetshistorie

Forfatter:

Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 313
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Expeditionen
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202441005
Kategori: Natur og fritid og Biografier
Omtale Ekspedisjonen
11. juli 1897. Ingeniør Andrées polarekspedisjon tar av i en hydrogenballong, på vei til Nordpolen. 33 år senere blir restene av den siste leiren deres funnet på en øde øy dekket av en isbre. I de tettskrevne dagbøkene kan vi lese hvordan de etter bare noen få dagers luftferd blir tvunget til å nødlande på pakkisen, og hvordan de i måneder forsøker å ta seg tilbake til fastlandet. Tre menn med minimale kunnskaper om arktiske forhold, midt i et hvitt mareritt. Når de går i land på Kvitøya, opphører plutselig alle notater.

I snart hundre år har polarforskere, journalister og leger forsøkt å løse gåten. Hva hendte egentlig på øya? Hvorfor døde de tre ekspedisjonsmedlemmene, til tross for at de hadde store mengder proviant, varme klær, kassevis med ammunisjon og tre fungerende geværer?

Bea Uusma, lege og forfatter, bestemmer seg for å finne svaret. Hun graver i arkiver og i polarområdenes permafrosne jordlag. Hun reiser til Nordpolen med en isbryter og over pakkisen med helikopter. Hun tilbakeviser vedtatte teorier og finner helt nye beviser. Historien om verdens mest mislykkede ekspedisjon rommer laboratorieprøver, forvitrede dagboksider og et stjålet ribben i en vattert konvolutt på ICA.

Men dette er også en fortelling om Bea selv. Hvorfor blir en usedvanlig makelig anlagt person som hater å fryse, besatt av en hundre år gammel polarekspedisjon og vier livet sitt til å følge igjensnødde fotspor? Stadig på riktig sted, men til helt feil tid.

Les mer om boken her.

Til toppen

Anmeldelser Ekspedisjonen

Jeg elsker denne boken!

"En tung, interessant, spennende og vakker bok. Jeg elsker denne."Helge Baardseth, Vagabond

Som ein kriminalroman

"Eg kan ikkje love ei løysing på kva som hende på 80 gradar nord ein tidleg oktoberdag i 1897, men eg kan love ei spennande historie om kva som kan ha skjedd - og ikkje minst: kva som ikkje er årsaka til at dei tre svenske polfararane mista livet."Harald Dag Jølle, Dag og tid

Til toppen