Du og jeg (Innbundet)

Forfatter:

, Stian Hole (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 64
Illustratør: Hole, Stian
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202574819
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 99
Omtale Du og jeg
Du og jeg er en fortelling om å være glad i noen, og om å være redd for å miste den du er glad i.

Bestefars båt ligger klar, lillebror løper i forveien. De skal ro, leke bokstavleken, se storhavet. Men jenta i denne historien kvier seg. Det er noe som er så vanskelig å snakke om. En dag blir alt deres, forteller bestefar. Båten, sydvesten, stormkjøkkenet. Men jenta vil ikke ha det. Hun vil bare ha bestefar.

Til toppen

Flere bøker av Synne Lea:

Anmeldelser av Du og jeg

Et visuelt sukkertøy 27.01.2018

"Leas tekst er knapp og full av hull som leseren må fylle ut selv, hvis ikke bildene gjør det. Mye fortelles mellom linjene. Holes bilder veksler mellom nære og usedvanlig uttrykksfulle portretter og store, detaljrike oversiktsbilder, fulle av fremmedelementer og rariteter som blir til visuelle metaforer. Her er mye lek med lys og mørke - så også i teksten, der trioen leter etter ord som «lyser» - og avansert skyggelegging. Varme farger er en rød tråd gjennom boka, som skaper trygghet når uhyggen øker. Varme er det også mellom søsknene, et høydepunkt i boka er vendepunktet der lillebror på rørende vis hjelper storesøster å bli kvitt frykten."
"(...) mange lesere, særlig voksne, vil nok la seg berøre av nærheten mellom bestefar og barnebarn, og skjønnheten i bildene."
 
Marie Kleve, Dagbladet

STORSLAGEN 26.12.2017

"«Du og jeg» er full av menneskelig livsangst og beven, og sammen med Stian Holes fantastiske og stemningsfulle bildeunivers, er dette en bok å dykke ned i mange ganger."
 
Kristine Isaksen, VG

I den dypeste lomma 19.02.2018

"Denne teknikken til Stian Hole skaper et besnærende halvrealistisk, eventyraktig preg som gjør bøkene hans inntrykksfulle og gjør av man har store forventninger til hver nye bok fra hans hånd. Og i Synne Lea har han funnet en samarbeidspartner som spiller på de samme poetiske, vemodstunge strengene. Det sikrer helhet i leseropplevelsen. Tekst og bilder går opp i en større enhet."Marianne Lystrup, Vårt Land

Et kunstverk å fordype seg i 16.02.2018

"For hver gjennomlesning (og boka tåler mange!) oppdages nye detaljer, nye hint, nye små fortellinger som bare finnes i illustrasjonene, men som likevel bidrar til å bygge opp om helheten. Det er godt gjort."
"Slik lek med uttrykk gjør boka kontrastfylt og ubestemmelig, og det er nettopp denne dobbeltheten og variasjonen som er bokas store styrke: Illustrasjonene er lekne samtidig som historien formidler angst, sorg og tyngende ansvar. Du og jeg byr på ulike stemninger ved å være åpen, inviterende og ubestemt. Den kan gi trygghet og trøst – samtidig som barnets frykt for å miste en man er glad i, tas på det største alvor."Hilde Dybvik, Barnebokkritikk

Til toppen

Om forfatter
Synne Lea er født i 1974, oppvokst i Oslo. Hun har gitt ut to diktsamlinger, Du har et sted å løpe inn (2010) og Alt er noe annet (2003). I 2012 kom hennes første barne- og ungdomsroman, Leo og Mei, som fikk strålende mottakelse. Året etter kom Nattevakt, en diktbok til barn illustrert av Stian Hole, som ble nominert til Brageprisen og Kritikerprisen. Leas barnebøker er solgt til oversettelse i flere land.