Dragejakten (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202350604
Kategori: Bildebøker
Alder: 5 - 10
Omtale Dragejakten

Det finnes forskjellige slags eventyr. Dette er et skikkelig et med drager og en bortskjemt prinsesse, både gammel og nytt på en gang. Prinsessen vil ha en ny gave hver dag, og det skal helst være noe finere enn dagen før.

Til fødselsdagen ønsker hun seg en drage.

Det eneste kongen kan gjøre er å kalle sammen de sterkeste og modigste i hele riket. Den som kan skaffe en drage skal få halve kongeriket og prinsessen (når hun er gammel nok). En fattig gutt får høre om dette og klarer selvfølgelig å skaffe et drageegg. Original og veldig morsom slutt.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Ousland:

Anmeldelser Dragejakten

Drage-ja!

"Moralen er med andre ord klar og foreldrevennlig i Bjørn Ouslands «Dragejakten». Bortskjemte sutreunger er det ingen som liker. Ikke engang foreldrene. Særlig ikke de. Men boka er likevel ingen kjedelig voksenmoralistisk snusfornuftighet som kun de over tretti har glede av. Til det er fortellingen for morsom, tegningene for spreke, glimtet i øyet for tydelig. Ouslands svært karakteristiske illustrasjoner – lekkert fargerike og på samme tid detaljerte og sterkt forenklede – poengterer at dette foregår i et eventyrunivers som er like tidløst som det er moderne [...] Teksten er stramt korthogd, tegningene forteller mest. Ferske lesere klarer fint å stave seg gjennom boka på egen hånd, mens replikkene byr på rike muligheter til dramatisering med ulike stemmer. Slutten kommer brått, men er desto mer virkningsfull. Dessuten i tråd med eventyrsk tradisjon – man tværer ikke ut sine poenger. Bjørn Ousland gjør sin egen elegante variasjon over kulturarvegodset, med en morsom vri på et slitesterkt poeng: Det er bra å være blid. Og takknemlig."

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Ingen nåde for ufordragelige prinsesser

"Dette er en bok som holder de små håpefulles øyne kulerunde fra start til slutt. Litt befriende for voksne også å ikke alltid måtte lese så pedagogisk riktige bøker. Nå skal det være sagt at det nærmest har gått inflasjon i å skrive rare og krampaktig gærne barnebøker, men denne boka går ikke i den fella. [...] Gode illustrasjoner, humor og store bokstaver gjør dette til en godbok for flere alderstrinn."

Kine Søreng Hernes, Gudbrandsdølen Dagningen

Moderne dragemoro

"Hva skjer hvis barn får alt de vil ha? Bjørn Ousland har laget et moderne eventyr om en prinsesse som absolutt vil ha en drage. Det er morsomt for både barn og voksne å se hva som skjer da. For prinsessen er helt ufordragelig. Slutten er både litt skremmende og morsom. Dragene er stilig tegnet, og fascinerte min fireåring."

Ann Kristin Ødegård , Bergensavisen

Til toppen

Om forfatter

Bjørn Ousland er født i 1959 i Oslo, men vokste opp og bor nå på Nesodden. Han er utdannet som tegneserieskaper i USA, og har mottatt flere priser for sine tegneserier og barnebokillustrasjoner.

Tegneseriene hans er utgitt i USA, Danmark, Sverige og Finland. Ousland er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket, og har hatt flere separatutstillinger.