Det skjulte nettverket (Innbundet)

Farlige forbindelser mellom unge på nett

Forfatter:

Annemarte Moland har i arbeidet med å avdekke det skjulte nettverket på Instagram vunnet flere priser. Denne boka gir kunnskap om dynamikken blant unge på nett, på godt og vondt. Og om behovet for å bli sett og hørt og tatt på alvor i ung alder.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202676025
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Det skjulte nettverket

Bak glansbildene på sosiale medier ligger en ukjent virkelighet. Et digitalt fellesskap for barn og unge, der hensikten er å trøste og støtte hverandre gjennom mørke og vanskelige dager. Men i dette skjulte nettverket, i et bakvendtland av likes og røde hjerter deltakerne deler med hverandre, foregår det også en farlig konkurranse. Om å ha det verst.

Via hemmelige kontoer deler hundrevis av jenter helt ned i 12-årsalderen bilder, video og tekster om spiseforstyrrelser, selvskading, selvmordstanker.

Blant unge som sliter, er det skjulte nettverket velkjent. På utsiden, for foreldre, lærere og ansatte i helsevesenet som skal veilede og hjelpe unge, er det så og si ukjent. Hvorfor og hvordan havner ungdom her? Hva gjør miljøet med dem? Gjennom fire jenter på innsiden av nettverket forteller denne boken om dynamikken blant unge på nett, på godt og vondt. Og om behovet for å bli sett og hørt og tatt på alvor i ung alder.

Annemarte Moland har i arbeidet med å avdekke det skjulte nettverket på Instagram, mottatt European Press Prize 2020, The Investigative Reporting Award, SKUP-diplom 2020, NRKs store journalistpris 2020 og Olafprisen (Leve) 2020.

Ønsker du å lese informasjon om psykisk helse: Her finner du både faglitteratur, skjønnlitteratur, film og podkast om psykisk helse.

Til toppen

Andre utgaver

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Det skjulte nettverket

Forpliktende kunnskap om unge jenters nettverk 11.01.2022

Boka er innsiktsfull og engasjert, samtidig som den gir en saklig og edruelig gjennomgang av en tematikk som er relevant for alle i befatning med barn og unge. ... Boka leverer kunnskap som forplikter. Når du har lest den får du behov for å gjøre noe for å hjelpe.

Charlotte Lundgren, Sykepleien

Døden på Privinsta 12.11.2021

«I tillegg til å være en prisverdig undersøkelse av et underbelyst fenomen, er boken en påminnelse om å se mennesker i kontekst.»

Joanna Rzadkowska, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Annemarte Moland (f. 1974) er journalist i Aftenposten. Moland har i arbeidet med å avdekke det skjulte nettverket på Instagram, mottatt European Press Prize 2020, The Investigative Reporting Award, SKUP-diplom 2020, NRKs store journalistpris 2020 og Olafprisen (Leve) 2020. Moland bor i Oslo.