Det litterære apotek (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Das Lavendelzimmer
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202508197
Kategori: Romaner
Omtale Det litterære apotek

Jean Perdu er en bokhandler av det helt spesielle slaget. Han vet nøyaktig hva slags bok som skal til for å kurere oss som lider av diverse sjelekvaler, og derfor kaller han bokbåten sin ved Seinen for Det litterære apotek.
Det er bare én person han ikke klarer å kurere: seg selv. Jean Perdu sørger fortsatt over sin tapte kjærlighet, den vakre Manon fra Provence, som forlot ham for 21 år siden. Hun etterlot seg bare et brev, et brev Perdu aldri har fått seg til å åpne. Ikke før nå, denne sommeren da alt kommer til å forandre seg. Endelig tør bokhandleren å kaste loss, og han legger ut på en reise oppover kanalene, mot hjertet av Provence. Med seg på reisen har han en ung og frustrert bestselgerforfatter som ikke greier å komme i gang med bok nummer to, samt to katter ved navn Kafka og Lindgren. Det blir en uforglemmelig reise både for vår venn Jean Perdu og for leseren.

Det litterære apotek er solgt til 30 land, og romanen har ligget på New York Times' bestselgerliste

Til toppen

Andre utgaver

Det litterære apotek
Bokmål Innbundet 2015
Det litterære apotek
Bokmål Ebok 2015
Det litterære apotek
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Den lille bokhandelen i Paris
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Nina George:

Anmeldelser Det litterære apotek

«Dette er en slik bok som får deg til å tenke på hvem du skal gi den i gave til før du er ferdig med å lese den, fordi den gjør deg lykkelig og bør være del av ethvert velassortert apotek.»

Hamburger Morgenpost

«En vidunderlig bok om kjærlighet og håp.»

TV Movie

«En svært imponerende roman. Nina Georges unike skrivestil fascinerer meg.»

Magasinet Petra

«Denne boken har en helt utrolig sjarm.»

Christine Westermann, WDR FrauTV

«Den har en lun humor og morsomme karakterer, og her er det også mye å hente for de frankofile.»

Herald on Sunday

«En virkelig perle for bokelskere.»

Good Housekeeping

«En uforutsigbar reise gjennom kjærlighet og tap, så vakkert skildret. Jeg nøt hvert øyeblikk.»

Carole Matthews, forfatter

«For de som fortsatt tror på kjærlighet og bøker, vennskap og mat, lykke og romantikk.»

Saga

«Glødende … en klassisk finne-seg-selv-fortelling, ispedd klokskap, overbevisende språk og en forkjærlighet for bøker. Jeg foreskrev den til en kynisk venninne som har «sett alt» (og lest alt), og hun ga seg helt over.»

Daily Mail

«George bruker en berusende blanding av litteratur og mer sensuelle gleder for å skape en fantastisk og annerledes romantisk fortelling.»

Mail on Sunday

«Oppløftende … den vil gjøre deg lykkelig.»

The Independent

«En genuin internasjonal hit.»

New York Times Book Review

«Omgivelsene er perfekte for sommerlesning … Hvem kan vel motstå å drive med en båt gjennom Frankrike omgitt av bøker, vin, kjærlighet og gode samtaler?»

Christian Science Monitor

«Hvis du ønsker å bli sjarmert vekk fra ditt eget liv for et par timer, sett deg ned med denne kloke og sjarmerende romanen.»

Oprah.com

«… en vakker historie om sorg, vennskap og tilgivelse, og om å skape et liv som er verdt å leve. En sårbar, gjenkjennelig fortelling om stor kjærlighet og tap, om tapte muligheter og om å gå videre. Det litterære apotek er, akkurat som de bøkene hovedpersonen anbefaler, medisin for sårede sjeler.»

BookPage

«Hennes praktfulle beskrivelser av både mat og litteratur vil gjøre leserne usikre på om de skal løpe til nærmeste bibliotek eller nærmeste restaurant.»

Publishers Weekly

«Nina Georges roman lever opp til den omfattende oppmerksomheten den har fått.»

Thestar.com

«En sjarmerende roman som tror på litteraturens legende egenskaper, kjærligheten – og en sommer i Sør-Frankrike.» Kirkus Reviews

Kirkus Reviews

Til toppen

Om forfatter

Nina George er journalist, spaltist og forfatter og skriver både thrillere, romaner og noveller. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Det litterære apotek, som er solgt til 35 land og boken gikk rett inn på New York Times’ bestselgerliste da den ble utgitt i USA. Også Den lille bistroen i Bretagne har vært en stor suksess. Nina George er gift og bor i Hamburg.

Bøker i serien