Det gror i mor (Innbundet)

Barnets utrolige utvikling – uke for uke

Forfatter:

og

Line Severinsen (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Illustratør: Severinsen, Line
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202761776
Kategori: Helse og psykisk helse og Foreldre og barn
Omtale Det gror i mor

Det gror i mor: Barnets utrolige utvikling – uke for uke

Bli med inn i magen og lær om hvordan et splitter nytt menneske skapes! To av Norges fremste eksperter på svangerskapsrelatert helse gir deg svar på alt du lurer på rundt befruktning, svangerskap og fødsel – enten du prøver å bli gravid, har vært gravid, vil bli gravid på nytt, nettopp har født eller bare er nysgjerrig på graviditet. Her er det ingen pekefingre, men kunnskapsbaserte råd basert på den nyeste forskningen, presentert på en herlig og lettfattelig måte.

Du får innsikt i den ufattelige dramatikken som foregår i mors mage, hvordan en rekke hendelser må passe perfekt sammen som brikkene i et puslespill, og hvordan tilværelsen der inne har stor betydning for utviklingen og livet på utsiden.

Når kan fosteret høre deg? Hva skjer når en lommelykt blir rettet mot mors mage? Hvordan er fødselen for barnet, hva foregår i den nyfødtes kropp når det trekker sin første pust, og hvordan kan stress hos mor påvirke den lille?

Det gror i mor er en spennende og lærerik bok om det magiske ved at du kan vokse og bo inne i en annens mage, og alle de utrolige prosessene som skjer i denne forunderlige perioden av menneskelivet.

Til toppen

Om forfatter

Malin Eberhard-Gran er professor i klinisk medisin og spesialist i samfunnsmedisin. De siste 15 årene har hun hovedsakelig jobbet med forskning. Eberhard-Gran har ledet flere større befolkningsundersøkelser om svangerskapsrelatert helse, både ved Folkehelseinstituttet og Akershus universitetssykehus. Hun er i dag tilknyttet Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning ved Oslo universitetssykehus.

Siri Vangen er leder for Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning. Hun er fødselslege og professor i klinisk medisin ved Det medisinske fakultet (UiO). I tillegg til sin kliniske karriere og spesialistutdanning i gynekologi og fødselshjelp var hun i mange år tilknyttet Folkehelseinstituttet. Der jobbet hun med befolkningsdata om fødselskomplikasjoner, abort samt legemidler og kreft.