Den som står aleine foran sola er ikke ensom (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 56
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202730086
Kategori: Lyrikk
Omtale Den som står aleine foran sola er ikke ensom

Dikt

Den som står foran sola er ikke aleine er en rik og overskuddspreget samling med dikt. Aksel Selmer er med årets samling tilbake som en som en presis iakttaker.

Det stemte ikke at regnet passerte i utkanten
og vi kunne puste fritt mellom tordenbygene

i parken så vi en båt som skjøv på et tre
og hunder som dechiffrerte sine seneste leveringer
hjemme stod fire krevende pingviner i yttergangen

frykten for brakkvann og tåke var reell

Til toppen

Om forfatter

Aksel Selmer er født i 1958 og oppvokst i Molde, og har i mange år bodd på Lillehammer. Nå er han bosatt i Kristiansand. Han debuterte i 1992 med diktsamlingen Hit skulle det ha kommet noen flere og har siden gitt ut en diktsamling til, samt en rekke romaner for voksne og to for barn/ungdom. Romanene Bomvokteren (2013) og Ekspeditøren (2015), som begge regnes som cli-fi (klima-fiksjon) fikk han strålende kritikker for både i Norge og i Danmark, det samme med romanen Kniv og gaffel (2002). Pressen har også skrevet begeistret om Bedringens vei (2010) og Syklisten (2014).

Aksel Selmer har også holdt en rekke skrivekurs for voksne, blant annet under Norsk Litteraturfestival (Sigrid Undset-dagene), nå underviser han på Skrivekunstlinja på Nansenskolen på Lillehammer. Dessuten har han gitt ut en Sykkelguide for Lillehammer, Øyer og omegn i 2003, Boka om Birkebeinerrittet høsten 2004 og Styrkeprøven – den lange veien hjem om sykkelrittet Trondheim-Oslo i 2005.