De hvite bussene (Heftet)

Forfatter:

Kjersti Velsand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Redningsmænd
Oversatt av: Velsand, Kjersti
ISBN/EAN: 9788202601713
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale De hvite bussene

Fortellingen om De hvite bussene som i krigens siste måneder rullet gjennom et Tyskland i sammenbrudd, fra konsentrasjonsleirene til friheten, er en beretning om menneskelig innsats under de vanskeligst tenkelige forutsetninger. De hvite bussene (tittel innbundet bok er Redningsmenn) er den første samlende fortellingen om en av den annen verdenskrigs mest nervepirrende og imponerende operasjoner.

Takket være Bo Lidegaards kombinasjon av nitid kildearbeid og ekstraordinært fortellertalent får vi rekonstruert den kompliserte vev av heltemot, politisk kløkt, dristighet og hardt arbeid som lå bak den spektakulære redningsaksjonen - veldokumentert som en historisk avhandling og spennende som en thriller.

Til toppen

Andre utgaver

Redningsmenn
Bokmål Ebok 2015
De hvite bussene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser De hvite bussene

«Bo Lidegaard […] har skrevet det i særklasse mest sammenfattende oversigtsværk. […] Selv 70 år efter begivenhederne er det gysende læsning, spændende som en thriller, og sekvensen udfolder en sidste gang samarbejdspolitikkens store moralske dilemma.»

 
Flemming Østergaard, Jyllands-Posten

«Historikeren Bo Lidegaard fortæller flot den store historie om den forbløffende og komplicerede skandinaviske redning af fanger fra Hitlers koncentrationslejre.»

 
Claus Bundgaard Christensen, Politiken

Til toppen

Om forfatter

Bo Lidegaard er cand.phil i historie og forfatter, tidligere diplomat og toppembetsmann i Statsministeriet i Danmark. Han er en av de mest respekterede danske historikere og forfatter av flere kritikerroste bøker om Danmarks historie i det 20. århundrede.