De hvite bussene (Heftet)

Forfatter:

Kjersti Velsand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Redningsmænd
Oversatt av: Velsand, Kjersti
ISBN/EAN: 9788202601713
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale De hvite bussene
Den utrolige historien om de hvite bussene og redningen av de skandinaviske konsentrasjonsleirfangene i krigens siste måneder. Gjennom et Tyskland i sammenbrudd gikk en kolonne med busser fra konsentrasjonsleirene til friheten - et resultat av sivilt mot, politisk kløkt og menneskelig innsats under de vanskeligst tenkelige forutsetninger. Redningsmenn er den første samlende fortellingen om en av den annen verdenskrigs mest nervepirrende og imponerende operasjoner.

Til toppen

Andre utgaver

Redningsmenn
Bokmål Innbundet 2015
Redningsmenn
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser av De hvite bussene
«Bo Lidegaard […] har skrevet det i særklasse mest sammenfattende oversigtsværk. […] Selv 70 år efter begivenhederne er det gysende læsning, spændende som en thriller, og sekvensen udfolder en sidste gang samarbejdspolitikkens store moralske dilemma.»
 
Flemming Østergaard, Jyllands-Posten
«Historikeren Bo Lidegaard fortæller flot den store historie om den forbløffende og komplicerede skandinaviske redning af fanger fra Hitlers koncentrationslejre.»
 
Claus Bundgaard Christensen, Politiken

Til toppen

Om forfatter
Bo Lidegaard er cand.phil i historie og forfatter, tidligere diplomat og toppembetsmann i Statsministeriet i Danmark. Han er en av de mest respekterede danske historikere og forfatter av flere kritikerroste bøker om Danmarks historie i det 20. århundrede.