Dataspill (Innbundet)

Forfatter:

og

Rune Markhus (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 140
Illustratør: Markhus, Rune
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202343620
Kategori: Fakta for barn
Alder: 10 - 16
Omtale Dataspill

Kim skal skrive en skoleoppgave om dataspill, men vil mye heller spille selv. På magisk vis blir både Kim og katten Ludo fanget inni den merkelige Spillsfæren, og de to heltene må bruke både kløkt og motorsag for å komme seg velberget gjennom dataspillenes historie, og tilbake til vår egen verden. Både tekst og bilder er inspirert av dataspill i sin lekne og humørfylte utforming, og forteller deg det viktigste du trenger å vite om alt fra Spacewar! til BioShock, og hvilken plass dataspillene har i samfunnet og kulturen.

Kåret til Årets vakreste Fakta og oppslagsbok av Grafill.

Til toppen

Flere bøker av Maren Agdestein og Bår Stenvik:

Anmeldelser Dataspill

En reise gjennom spillenes historie

"Over 135 sider tar Maren Agdestein og Bår Stenvik for seg dataspillets historie, men ikke i en form vi vanligvis forbinder med lærebøker. På magisk vis blir Kim og katta Ludo trukket inn i spillenes verden, der de lekent leder oss gjennom tiår med digital moro. Takket være Rune Markhus' fantasirike og tematisk passende strek, pakkes hele historien inn i en form som vekker oppmerksomhet."

Snorre Bryne i spalten Kulturtipset, Dagbladet

Hvordan kom vi oss fra Pong til Pokémon?

"Boka er full av sjarmerende tegninger som på en super måte illustrerer de ulike temaene teksten tar opp. [...] Tekstmessig henvender boka seg til yngre ungdom og barn, mens selve innholdet, dataspillenes historie, er vel så aktuelt for de av oss som har trådd inn i de voksnes rekker. [...] I tillegg til selve spillhistorien, har forfatterne også flettet inn en rekke mindre faktabiter. Disse er både underholdende og morsomme, og vel verdt å få med seg."

Kjersti Stuestøl, Gamer.no

Den store, kloke boken om dataspill

«Dataspill» føst og fremst underholdende lesning (...) fordi boken på snedig vis lar illustrasjon og tekst gå hånd i hånd gjennom en tenkt gjennomgang av dataspillhistorien. Rune Markhus sine illustrasjonermå ta en stor del av æren her, men også Agdestein og Stensviks tekst er til tider morsom lesning (...) «Dataspill» er en bok både forfatterne, illustratøren og forlaget kan være stolte av. Nå gjelder det bare å finne ut hvordan vi skal klare å få boken til å bli pensum i barneskolen (...) dette er en bok både forfatterne, leserne og alle spillentusiaster iNorge bør ta til sitt hjerte.I ET NØTTESKALLOriginal prestentasjon, strålende godt illustrertUnderholdende: Vår anmelder mener Maren Agdestein og Bår Stenviks «Dataspill» er både opplysende og underholdendeog at boken bør bli pensum i barneskolen

 
Frode Singsaas, Adresseavisen

Fra Pong til Pokémon

...en lettfattelig og gjennomillustrert faktabok om dataspill (...) Gjennom hele boka mates vi med små faktasnutter som både er morsomme og lærerike (...) Illustrasjonene i boka er nydelige, og gir et lekent og livlig inntrykk (...) alt i alt er det en fargerik og sjarmerende bok.

Kjersti Stuestøl , Dagsavisen

"ÅÅÅÅH, for noen gammeldagse spill!"

En god introduksjon til dataspillenes historie (...) flotte og fargerike illustrasjoner signert Rune Markhus og tilhørende artikler med ulike spilletema, kronologisk organisert etter tidsepoker (...) "Dataspill" holder tunga rett i munnen (...) I løpet av tre-fire timers gjennomlesning er det fullt mulig å tilegne seg grunnleggende kunnskaper om de viktigste milepælene og debattene i spillmediets historie (...) kompliserte konsepter innenfor spilldesign forklares enkelt uten å miste kjernen i hva det handler om (...) Lekker innpakning og bøtter med lett oppfattelig lærdom gjør dette til et godt startpunkt for alle som er nysgjerrige på hva som egentlig ligger bak Mario, Pac-Man og Lara.http://www.dagbladet.no/2011/12/05/kultur/litteratur/bok/anmeldelser/litteraturanmeldelser/19288774/

Martin Bergesen, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Maren Agdestein (1982-) er medieviter og frilanser. Hun har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen, og gikk ut fra Forfatterstudiet i Bø i 2006. Hun blogger på Spillpikene.no, og jobber som dataspillanmelder.

Bår Stenvik (f. 1976) er journalist og bor i Oslo.

Han har gitt ut to prisbelønte bøker, Skitt (2011) og Dataspill (2011), og skriver artikler om alt fra litteratur og film til hjernedop og teknologi i aviser som Dagens Næringsliv og Dagbladet og tidsskrifter som Vinduet og Vagant. Hans forrige bok, BLØFF – Hvordan juks og selvbedrag gjør oss til ekte mennesker (2014), er oversatt til tysk og russisk. I 2020 er han aktuell med boka Det store spillet om å overleve i algoritmenes tidsalder.