Bristepunktet (Innbundet)

Forfatter:

Guro Dimmen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Snap
Oversatt av: Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788202616687
Kategori: Krim
Omtale Bristepunktet

Nominert til Booker-prisen i 2018!

Tre barn blir sittende igjen i bilen da moren deres går for å ringe etter hjelp. Hun overlater ansvaret til eldstemann Jack, som kun er elleve år. Men moren kommer aldri tilbake, og blir senere funnet drept i veikanten.

Tre år senere har Jack fortsatt ansvaret for de to yngre søsknene. De har klart å holde det skjult for myndighetene at de bor alene etter at faren ikke taklet morens død og dro. Men da den samme kniven som trolig ble brukt til å drepe moren, dukker opp, endrer alt seg.
"Den beste krimromanen jeg har lest på veldig, veldig lenge." Val McDermid

Til toppen

Andre utgaver

Bristepunktet
Bokmål Ebok 2019
Bristepunktet
Bokmål Heftet 2019
Anmeldelser Bristepunktet

Påskens beste krimbok

Bristepunktet er både en original og spennende krim, og en skikkelig rørende familiehistorie. Med befriende dose humor og uten sentimentalitet gir Bauer et troverdig og godt portrett av 14 år gamle Jack.

 
Ole Jacob Hoel, ADRESSEAVISEN

(...) hvis jeg skulle trekke fram kriminalforfattere jeg synes skriver språklig vakkert, da ville Belinda Bauer kommet veldig høyt på den listen! (...) Bauers krimbøker bør ikke leses fort (selv om det kan være vanskelig å unngå), fordi det er de små nyansene som er så fascinerende. Du vet aldri hva som kommer rundt neste sving/side. (...) Kvalitetskrim fra første bokstav til siste punktum.

 
Bjørn Bakken, bjornebok.bloggnorge.com

Holder helt ut 10.04.2019

Da jeg trodde løsningen lå der, hadde Belinda Bauer enda en overraskelse å by på. Godt skrevet krim med flere lag.

 
Trude Ånnevik, Hamar Arbeiderblad

Beksvart, men gjort med humor 12.04.2019

"Belinda Bauer har levert konsistent forbløffende og velskrevne romaner siden debuten «Blacklands», men «Bristepunktet» er muligens hennes mesterverk."

 
Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

Er du klar for en skikkelig "hold-deg-fast-krim"? (...) Som leser nyter jeg at min holdning til karakterene endrer seg underveis, at dialogen får meg til å humre, og at jeg innimellom sier "yes!" fordi den som trengs å bli jekket ned et par hakk, blir nettopp det. Bristepunktet er krim til å leve seg inn i, og som engasjerte skikkelig!

Tine Sundal, tinesundal.blogspot.com

Slående innsikt i unge, sårbare mennesker. 12.04.2019


Som den første krimforfatteren noensinne ble Belinda Bauer i fjor nominert til den prestisjetunge Bookerprisen, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Selv om Bristepunktet ikke er prikkfri, og forfatteren er for opptatt av perifere tildragelser på politikammeret, har den helt åpenbare kvaliteter.Særlig slående er innsikten i unge, sårbare mennesker. Langt på vei er dette en fortelling skrevet fra de avmektiges perspektiv, på randsonen av en ofte uforstående og ugjestmild voksenverden.

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Dette er ei av dei beste bøkene eg har lese i år. Den er berre så enormt fascinerande, djuptpløyande og gripande. I tillegg er det den einaste krimromanen som nokon sinne er nominert til The Man Booker Prize, og den burde ha vunne. Det her er fantastisk god lesning."

Elise Cathrin Dalsbotten Solvåg, Elisecathrin.com

Til toppen

Om forfatter

Belinda Bauer vokste opp i England og Sør-Afrika. Hun har arbeidet som journalist og manusforfatter, og mottok Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screen-writers for sitt filmmanus The Locker Room. Belinda mottok den britiske kriminalforfatterforeningens Gold Dagger-pris for årets kriminalroman med sin første bok, Blacklands. I 2012 hun ble innstilt til den britiske kriminalforfatterforeningens Library Award Dagger for sitt samlede forfatterskap. For mer informasjon om forfatteren og hennes bøker, besøk www.belindabauer.co.uk Eller besøk henne på Facebook, på www.facebook.com/BelindaBauerBooks