Brev til en sønn (Innbundet)

5 fortellinger for livet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202630102
Kategori: Selvutvikling , Samfunn og debatt og Foreldre og barn
Omtale Brev til en sønn

Hva er det gutter i dag må vite? Hva former en gutt, og hvilke øyeblikk er avgjørende?

«La menn være menn!» skriver sinte menn på nettet. «Snakk med sønnene deres!» advarer politiet før russetiden. «Lær guttene deres å oppføre seg», ber kvinnene etter #metoo. De siste 40 årene har forventningene til en norsk gutt, mann og pappa endret seg, og gitt nye krav og muligheter. Gutter er fortsatt det ekstreme kjønnet. De mest robuste og de mest sårbare. De raskeste og de som kommer sist.

I denne boken deler poeten, flyktningen, feltpresten, miljøforkjemperen og moren til en verdensmester sine personlige historier og aktuelle budskap. Trygve Skaug, Hakim Lindland-Rahimi, Einar Norbakken, Simen Knudsen og Kristine Gølin Haddal er høyst forskjellige rollemodeller, som med sine holdninger indirekte påvirker hverdagen til våre sønner i Idretts-Norge, i surfemiljøet, i klimakampen, i sosiale medier, i førstegangstjenesten og i skolegården. Deres fortellinger handler om kraften i relasjoner, om å vinne, miste, og finne sin plass og sine verdier.

Brev til en sønn er et fortrolig brev til dagens gutter om alt mødre og fedre trenger å snakke med dem om – og er en annerledes, nær historiebok om det likestilte, moderne og flerkulturelle Norge.

Til toppen

Andre utgaver

Brev til en sønn
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Kristin M. Hauge:

Anmeldelser Brev til en sønn

"Medan vi ventar på nye, fine opplevingar med Karsten på friidrettsbana, vil eg anbefale at du les denne boka. Eit langt og personleg intervju med Kristine Haddal, mor hans. Om oppveksten i Haddal, om å miste mor si som lita jente, om Elsa som kom inn i familien. Om å bli mor og etterkvart manager til ein son med eit heilt særskilt talent. Om forholdet til ein far og ein morfar som døydde altfor tidleg. Og om kva dei har lært: "Ingen kan lukkast åleine. Du er avhengig av folk rundt deg."

Norli Amfi Ulsteinvik, FACEBOOK

"På samme måte som Kristin M. Hauge delte historiene til kvinnene som har stått på barrikadene, tatt samfunnsansvar og preget de neste generasjonene med kvinner i boka Brev til en datter - har hun i denne boken delt tankene rundt det å være far, mann og medmenneske i dag. Om hvilke verdier vi ønsker at den neste generasjonen med menn skal ta med seg.
Kjære lesere. Kjære følgere. Les disse bøkene. Gi dem i gave til de du har nær og kjær. Gi dem til en far, en datter, en venninne eller en bror. Bruk dem som konfirmasjonsgaver, og/eller les dem selv. Men la dette være bøker og fortellinger vi tar med oss videre."

Malin, Readygoread

Mosaikkbiter fra fem liv som gutt og mann 22.03.2020

"Møtene med poeten Trygve Skaug, flyktningen Hakim Lindland-Rahimi, feltprest Einar Norbakken, miljøkriger Simen Knudsen og moren til Karsten Warholm (Kristine Gølin Haddal) er egnet til å inspirere. De fire mennene er alle rundt 35 år gamle, og de representerer en stor bredde i livserfaringer og livsutfordringer. Felles for dem er ønsket om å bidra positivt i andre menneskers liv. Dette gjelder også for Karsten Warholm og miljøet rundt ham, og portrettet av moren hans er blitt et portrett av både en familie og et lokalsamfunn."

Anne Kristine Haugestad, Tekstualitet, Tidsskrift for fagprosa og allmenn sakprosa

Til toppen

Om forfatter

Kristin M. Hauge (f. 1969) jobber som forfatter, skyggeforfatter, portrettskribent og frilansjournalist. Hun har 20 års bakgrunn som nyhetsjournalist i VG og utgavesjef/digitalredaktør i KK. Hun har tidligere utgitt Brev til en datter (2018) og vært medforfatter på Alt du ikke ser (2019).