Boken om mennesket (Innbundet)

Forfatter:

Inger Sverreson Holmes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 240
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Book of Humans
Oversatt av: Holmes, Inger Sverreson
ISBN/EAN: 9788202621087
Kategori: Historie
Omtale Boken om mennesket

I Boken om mennesket utforsker Adam Rutherford hvordan mye av det vi tror er spesielt for oss, ikke er det: vi er ikke den eneste arten som kommuniserer, lager verktøy, bruker ild eller har sex av andre grunner enn å lage nye versjoner av oss selv. Men evolusjonen har gjort oss i stand til å skape komplekse kulturer som overgår andre vi kan observere i naturen.

Vi liker å tenke på oss selv som unike, men er det egentlig noe spesielt som skiller oss fra andre dyr? Mennesket er bare en grein på et familietre som omfatter fire milliarder år, mange forgreninger og en milliard arter. Alle disse organismene har samme opprinnelse, med et felles arvestoff. Dette paradokset – at vår biologi ikke lar seg skille fra annet liv, likevel anser vi oss som unike – er kjernen i hvem vi er.

Til toppen

Andre utgaver

Boken om mennesket
Bokmål Ebok 2019
Boken om mennesket
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Adam Rutherford:

Anmeldelser Boken om mennesket

«En slags intellektuell renselse, som avslører populære myter om menneskets unikhet … [Rutherford] er en sjarmerende guide, som gir inntrykk av at han, i likhet med oss, finner det hele forunderlig, selv om han åpenbart vet hva han snakker om.»

New Scientist

«Rutherfords underholdende bok gir et forfriskende og perspektivendrende blikk på den kompliserte historien til livet på Jorden.»

Publishers Weekly

«En bok som er omhyggelig disponert, smart bygget opp og fylt med spennende observasjoner. Rutherford er en engasjert og morsom forfatter.»

The Observer

«Rutherford er en engasjerende, vittig skribent. Og han er konsis. Etter flere store, men verdige mursteiner om menneskets natur som er utgitt de seneste årene, er denne hyllesten til vår art enda mer velkommen. En underholdende og velsignet kortfattet lesning.»

The Guardian

Til toppen

Om forfatter

Adam Rutherford har en Ph.D. i genetikk og er vitenskapsjournalist. Han har skrevet og presentert mange prisvinnende serier og programmer for BBC, og skriver jevnlig for The Guardian. Hans første bok, Creation, om livets opprinnelse og syntetisk biologi, fikk strålende anmeldelser og sto på kortlisten til the Wellcome Trust Prize.