Armauer (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202581206
Kategori: Romaner
Omtale Armauer

I Armauer befinner vi oss i Bergen på slutten av 1800-tallet, der oppdageren av leprabasillen, legen Gerhard Armauer Hansen, er aktiv. Midt i dette miljøet finner vi også en kvinneskjebne som lever i skyggen av den store oppdageren.

«Armauer er ikke Gud, sier Inger. Nei da. Hun ler litt og ser ned i koppen, gjør store øyne. Det har jeg aldri sagt. Armauer, han er bare et menneske. Av kjøtt og blod, som deg og meg, han. En dag kommer han tilbake. Da vil Armauer spørre: Hva gjør den kvinnen her blant alle de glemte, døde?»

Inger og den unge Johanne bor på leprahospitalet St. Jørgens i Bergen. De drømmer om å komme seg vekk derfra.

Til toppen

Andre utgaver

Armauer
Bokmål Ebok 2018
Armauer
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Liv Mossige:

Anmeldelser Armauer

Sykehusdrømmer 23.06.2018

«[...] hun gjør det innenfra, med en antydende fortellerstil og et unikt språk som både er barnlig og mytepreget. Om hun så skulle gjenta formelen på nytt, er dette et forfatterskap verdt å følge med på videre.»

Sindre Andersen, Klassekampen

Levende skjebner 03.08.2018

«Mossige har en sans for timing som gjør at dialogen får klinge ut i scener som nærmest uten unntak kuttes av på helt riktig sted.»

«Leprahistorien er i seg selv nærmest umåtelig rik, både tragisk og fascinerende. Mossige åpner opp og nyanserer elendigheten uten å trivialisere den»

Elisabeth Frøysland Pedersen, Morgenbladet

«Romanen Armauer er en enkel og brutal skildring om en ung jente på St. Jørgens hospital.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Liv Mossige (f. 1978) er fra Langhus, og bor på Ås. Hun har tidligere gitt ut de kritikerroste romanene Tyskland (2014) og Armauer (2018). I 2014 ble Tyskland nominert til P2-lytternes romanpris, og i 2019 fikk Liv Mossige hovedprisen i Bokhandlernes forfatterstipend.