Alt det vakre (Innbundet)

En selvbiografi

Forfatter:

Eve-Marie Lund (Oversetter)

«Biden husker alt, og han forteller det med et mot som er både hjerteskjærende og ganske fantastisk. Han åpner med spørsmålet: Hvor er Hunter? Svaret befinner seg i denne boken – det gode, det dårlige, og det vakre.»  Stephen King, forfatter

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beautiful Things
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788202714437
Kategori: Biografier
Omtale Alt det vakre

«Jeg kommer fra en familie som er blitt sammensveiset av tragedier og knyttet til hverandre med en særegen, usvikelig kjærlighet.» skriver Hunter Biden i sin dypt rørende selvbiografi, som på engelsk har tittelen Beautiful Things. I boken forteller han en oppsiktsvekkende historie om avhengighet, tap og selvopprettholdelse.

Alt det vakre viser usminket hvordan Hunter Biden i årene etter broren Beaus død henfalt til stoffmisbruk, og gir et smertefullt innblikk i hans lange og tunge vei til rusfrihet. Det er en bok om en helt spesiell familie, med en helt spesiell historie. Det er også en fortelling om Joe, en helt spesiell far, som etter kona og datterens brå og tragiske død, måtte kombinere livet som nyvalgt senator med en tilværelse som alenefar for to små gutter.

At den samme faren skulle ende opp som USAs 46. president gjør Alt det vakre til en desto mer bemerkelsesverdig bok. Sjelden har en sittende president og hans familie blitt skildret så hudløst og kjærlig fra innsiden.

Skrevet om Alt det vakre:

«Dette er en forbløffende åpen og modig bok om tap, menneskelig sårbarhet, ustyrlige sjeler og hardt tilkjempet forsoning. Alt det vakre er så konsis, så upåvirket og drivende fortalt, at jeg – utover ett og annet hakeslipp – ble sittende urørlig fra første til siste side».

Dave Eggers, forfatter

«Biden husker alt, og han forteller det med et mot som er både hjerteskjærende og ganske fantastisk. Han åpner med spørsmålet: Hvor er Hunter? Svaret befinner seg i denne boken – det gode, det dårlige, og det vakre.»

Stephen King, forfatter

Til toppen

Andre utgaver

Alt det vakre
Bokmål Ebok 2021
Alt det vakre - En selvbiografi
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Alt det vakre

Bidens sønn: Sjokkerende ærlig 09.04.2021

«Hunter Biden forteller en sterk historie om død, alkohol og narkotika i sin erindringsbok.

Det er litt av en historie Hunter Biden forteller i «Alt det vakre». Bak den idylliske tittelen finner vi en mørk historie om død, alkohol og narkotika i den sittende presidentens nærmeste familie.

Riktignok handler den også om samhold og kjærlighet. Men det er skildringen av rus som er høydepunktet. Den er ærlig, intens – og for alle som har opplevd rusavhengighet på nært hold, ytterst gjenkjennelig. [...]

Når han i kapitler med titler som «I fritt fall» og «Dophue» legger alle hensyn til side, skriver han sjokkerende ærlig om sitt liv på kjøret. Hans intense og detaljerte skildringer av å kjøpe, koke og røyke crack på de mest lugubre steder, sitter som skudd. Han skildrer hallusinasjoner og abstinenser på en måte som får en til å tenke på klassikerne innen sjangeren, som Hunter S. Thompsons «Frykt og avsky i Las Vegas». [...]

«Alt det vakre» er rett og slett en erindringsbok utenom det vanlige!»

 
Marius Wulfsberg, Dagbladet

Gripende og galgenhumoristisk 09.04.2021

«Borer i skam og rusmisbruk med en ståpåvilje av knausgårdske dimensjoner.

[...] Han svinger selv i gang referansekarusellen med et sitat av forfatteren Charles Bukowski. Enkelte kapitler er skrevet i en skjønnlitterær stil, med fabelaktige karakterskildringer og ville hallusinasjoner. [...] Forfatterens svarte humor får deg til å le på ganske så sprø steder. [...]

Alt det vakre får fascinasjonskraft av familiens prominente plass i offentligheten, men ville vært leseverdig også om Joe Biden ikke var president. [...] Fremfor alt gir denne selvbiografien et gripende bilde av et familiært skjebnefellesskap – og den forvillelse som kan følge et dødsfall.

[...] Forholdet mellom Joe og Hunter Biden kan minne om forholdet mellom Thorvald og Nini Stoltenberg, slik det skildres blant annet i boken Nini.

Ingunn Økland, Aftenposten

Sjokkerende åpenhjertig fra presidentens sønn

«Selv de mest kyniske vil bli sjokkerte over hvor ute å kjøre Hunter Biden var inntil nylig. Så sent som våren 2018 ser vi ham i en Bungalow i Los Angeles. Da har han til og med lært seg å koke det sterkt avhengighetsdannende stoffet selv. Han ble faktisk «absurd god til det», som han selv skriver.Også livsfortellingen, som altså utkommer ganske nøyaktig to år etter at mannen ble nykter (la oss håpe det holder denne gangen), fremstår som godt kokt sammen – ikke minst fordi Hunter Biden forstår seg på hvor viktig det er å koke hendelsene ned.»

Knut Hoem, NRK

Til toppen

Om forfatter

Hunter Biden (f.1970) er jurist og kunstner. Han har sin utdannelse fra Georgetwon University og Yale. Han har hatt styreverv i en rekke firmaer og veldedige stiftelser, deriblant styremedlem i Amtrak og styreleder i Verdens matvareprogram i USA. Han er sønn av USAs 46. president Joe Biden og far til tre døtre: Naomi, Finnegan og Maisy. Han bor nå med sin kone Melissa Cohen Biden og deres sønn Beau i California.