Album (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202183981
Omtale Album

Med denne boken viderefører bildekunstneren Lars Elling og poeten Gro Dahle sitt samarbeid som startet i 1997 med "Velkommen til speilet". Da var apen "dyret som blir menneske" hovedmotivet. Utgangspunkt for denne boken er Lars Ellings manlerier til utstillingen "Ufullendte Fortellinger om fiktive Familier". Gro Dahle lar forskjellige stemmer utrykke sin posisjon, sin følelse og holdning til familien.

En gavebok som vil berøre mange.

Til toppen

Flere bøker av Gro Dahle og Lars Elling:

Om forfatter

Gro Dahle er født i 1962 og bor på Tjøme i Vestfold. Hun er cand.mag. fra Universitetet i Oslo og har studert kreativ skriving ved Høgskolen i Telemark. I 1987 debuterte hun med Audiensen diktsamling som ble meget godt mottatt. Hun har siden markert seg som en av våre mest sentrale lyrikere, med samlinger som Apens evangelium (1989), Linnea-pasjonen (1992), Regnværsgåter (1994) og Hundre tusen timer (1996). I 1998 kom Karneval, dikt i utvalg, med etterord av Arild Linneberg. I 2006 kom hennes første voksenroman: Huset i snøen, som fikk en enstemmig god mottakelse fra kritikerne. I 2012 kom Hundre tusen timer i ny utgave, med etterord av Steinar Opstad. Novellesamlingen Amerika (2015) gir en overbevisende skildring av en liten familie som flytter fra Norge til Amerika, sett fra barnets perspektiv.

Gro Dahle har skrevet bøker i mange sjangre og vunnet en rekke litterære priser, bl.a. Brageprisen for beste barnebok 2002, Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur, beste illustrasjon, for boken Håpe sa gåsa, i 2011. Sistnevnte er illustrert av Gro Dahles datter Kaia Linnea Dahle Nyhus. Flere av Gros øvrige bøker er illustrert av hennes mann, Svein Nyhus. Sammen ble de tildelt Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok i 2014 for bildeboka Akvarium. I 1998 mottok Dahle Aschehoug-prisen for sitt samlede forfatterskap. I 2015 ble hun tildelt Triztan Vindtorns poesipris for sin innsats for norsk poesi.

Gro Dahles bøker er oversatt til en rekke språk. Hun har holdt mange populære skrivekurs og utgitt bøker om å skrive.

Alle tilgjengelige bøker av Gro Dahle finner du her.

Lars Elling er født i 1966. Utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design, Bergen. Har illustrert en rekke bøker. Debuterte som forfatter på Cappelen høsten 1997 med boken To og to.