Å være gutt (Innbundet)

Forfatter:

Spike Gerrell (Illustratør) Lotte Holmboe (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 192
Illustratør: Gerrell, Spike
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Being a boy
Oversatt av: Holmboe, Lotte
ISBN/EAN: 9788202522322
Kategori: Fakta for barn
Alder: 11 - 16
Omtale Å være gutt
Hvordan er det mulig å være kul og dra damer når kvisene eksploderer i ansiktet ditt og du plutselig er hårete på steder du ikke engang visste det kunne vokse hår?

Heldigvis byr tidligere naturfagslærer James Dawson på en usensurert innføring i puberteten, fra den sosiale næringskjeden, til sex, å være en kjæreste og alt annet.

Sammen med de morsomme illustrasjonene til Spike Gerrell gir Å være gutt deg alt du skulle ønske du visste om puberteten, men som du ikke engang tør å google …

(PS. Lurer du på hvordan jentene har det? Les Å være jente av Hayley Long!)

Til toppen

Om forfatter

James Dawson var lærer som spesialiserte seg på Personal, Social, Health and Citizenship Education (PSHCE; naturfag og samfunnsfag) i åtte år. Hans fremste prestasjon var å sørge for at undervisningen i disse emnene holdt et høyt nivå på en rekke skoler. Han deltok i prosjekter om mobbing, seksualundervisning, rusmidler og alkohol, og moderne familiestrukturer. Debutboken hans, den bestselgende ungdomsromanen Hollow Pike, ble nominert til den prestisjetunge Queen of Teen-prisen og ble fulgt opp med utgivelsen av ungdomsthrilleren Cruel Summer i 2013.

I 2015 gjennomgikk James en forandring for å bli kvinne, og tok navnet Juno. Hun er nå forfatter på heltid og bor i Brighton. Følg Juno på Twitter: @junodawson, eller på Facebook på Juno Dawson Books.