Å sørge (Innbundet)

En bok om tap, sorg, kraft og håp

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202533281
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Å sørge

Å oppleve sorg er en smertefull, men naturlig del av det å være menneske. Ingen sorg er lik, men vi har mye til felles når vi sørger. Det å lytte til hverandres livsfortellinger om sorg og tap kan lindre og gi håp om at livet skal bli godt å leve igjen.

Hva er sorg og hva gjør sorg med oss? Hva kan vi gjøre for å hjelpe oss selv og andre til å leve gode liv på tross av overveldende tap? Kristiane M. Hansson belyser sorg gjennom ulike temaer. Hun møter sørgende, hjelpere og fagpersoner og forteller nært og personlig om å leve med tap og hvordan man kan finne håp for veien videre.

Med seg har hun noen av landets fremste eksperter på området som deler raust av sin fagkunnskap og personlige erfaringer: psykiater og professor Finn Skårderud, psykolog og professor Atle Dyregrov, pedagogisk-psykologisk rådgiver Eline Grelland Røkholt, leder i Oslo LEVE Monica Smith, psykolog Cecilie Benneche, sorgterapeut Trine Giving Kalstad og allmennlege og professor Edvin Schei. Med denne boken blir det lettere å hjelpe seg selv og andre som opplever sorg.Til toppen

Andre utgaver

Å sørge
Bokmål Ebok 2019
Å sørge - En bok om tap, sorg, kraft og håp
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Å sørge
Bokmål Heftet 2021
Anmeldelser Å sørge

Dette er en bok vi i LUB varmt kan anbefale til alle som ønsker å lære mer om egen eller andres sorg, hvordan de kan møte seg selv og andre, og hvordan finne fram til et helt og godt liv der det er plass til både det vonde og det gode. For det å sørge handler nettopp om tap og sorg, kraft og håp.

Line Schrader, LUBs nettside (Landsforeningen uventet barnedød)

Å leve med sorg 24.05.2019

Boken består av enkelthistorier, innsiktsfulle betraktninger og refleksjoner, faktakunnskaper og nyttige råd og tips. En selvhjelpsbok i ordets beste forstand. Den henvender seg også til alle som står rundt og virkelig ønsker å være til hjelp og støtte for de etterlatte.

Boken reflekterer over hvordan det kan komme noe verdifullt ut fra et tragisk tap, hvordan det meningsløse også kan gi opphav til noe meningsfylt og hvordan det er mulig å leve et godt liv, selv om det også rommer smertefulle tap. Her er det mye å grunne på, for alle og enhver som har levd en stund og som har erfaring med livets gleder og sorger.

Frode Thuen, A-magasinet

«Sorg er så mangt, denne bokas beskrivelser er gode – anbefales!»

Tove Gundersen, Rådet for psykisk helse

Å sørge - nært, nøkternt og kjærlig om det såreste 09.03.2019

"Det er en vakker, men fullt realistisk bok.

Kristianes personlige erfaringer setter farge på det faglige språket og gjør at hun mestrer å skrive sant, nærgående og ektefølt om temaer mange synes det er vanskelig å snakke om.

Dette er en bok jeg tror kan hjelpe mange som står i sorgen, enten man har opplevd dødsfall eller hvit sorg. Boken trekker opp linjer mellom det friske og det syke og gir forståelse og kunnskap der man føler seg maktesløs. Jeg tror boka gjør meg til en bedre venn for mennesker i sorg."

Helene Larsen, Aspergerinformator.com

Til toppen

Om forfatter

Kristiane M. Hansson er doktorgradsstipendiat i medisin ved Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo, og forsker på pårørendesamarbeid ved alvorlig psykisk sykdom. Hun har skrevet mastergrad om sorgprestisje, og har tidligere arbeidet som prosjektkoordinator i Landsforeningen uventet barnedød og vært sorggruppeleder hos Fransiskushjelpen. Hun formidler kunnskap om psykisk helse som forsker, fag- og privatperson. Hun er også utdannet fysioterapeut. Dette er hennes andre bok.