123 for barske barn (Innbundet)

Forfatter:

Egil Nyhus (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 48
Illustratør: Nyhus, Egil
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202638702
Kategori: Bildebøker , Les - lek - lær og Lese selv
Alder: 3 - 6
Omtale 123 for barske barn

123 for barske barn av Anne Østgaard og Egil Nyhus er en samling festlige og tøffe tellevers for barske barn – og de fleste andre!

Tekstene er på rim, og er enkelt oppbygd med god rytme, som gjør dem fine både å lese høyt og å øve seg på å lese, telle og regne.

Utdrag:

Tvillingene Stig og Stein

har to armer og to bein.

De er på en prikk helt makne

både påkledd og kliss nakne.

Se godt etter nå i kveld

om du finner en forskjell!

Tell så alle guttas tær,

sammenlagt og hver især.

Til toppen

Flere bøker av Anne Østgaard:

Anmeldelser 123 for barske barn

Moro-vers for en ny tid 30.04.2020

«Moro-vers for en ny tid (…) Overraskelsesmomentet i diktene og tegningene er en av styrkene i boken. Noe kommer til å gå galt, men det er uvisst for hvem. Ingen skal føle seg trygg i Østgaards tellebok, og Egil Nyhus får frem dette grepet godt når han tegner Rødhette som en premiegris på forsiden. Samtidig frontes en sulten ulv som den potensielle helten…»

«Lattervekkende gru (…) Lemlestede kropper og godteri går hånd i hånd i Østgaards dikt, uten at det verken blir grotesk eller ekkelt å lese. Både språket og tegningene har en balanse som heller skaper humor enn uhygge. Nyhus’ tegninger i boken er først og fremst søte, dernest vittige. Som avistegner har han vist at han har et større spekter av virkemidler å spille på, men her begrenser han seg på riktig måte overfor målgruppen. At figuren Lykke kan stå på hodet i en pøl av blod og godteri uten at det gjør vondt å se på, er godt gjort. Diktet og oppslaget fremstår som en hommage til André Bjerkes dikt om Lille Tone Godtegryn i Svein Nyhus’ strek fra år 2000 (…) Forbildene skinner gjennom i 123 for barske barn. Men hva gjør det når forbildene er gode og resultatet er godt! Anne Østgaard og Egil Nyhus utviser nok egenart til å gjøre sjangeren til sin egen.»

Les gjerne hele anmeldelsen her Barnebokkritikk.no

Egon Låstad, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Anne Østgaard er forfatter med lang fartstid som informasjonsmedarbeider forlagsbransjen. Hun debuterte i 1996 med Historien om Oscar og har senere utgitt Nette Nellys Nese (1998), Magdas Mage (2004) og bidrag til flere antologier og leseverk. I 2018 kom hennes ABC for barske barn, med tilhørende aktivitetshefte. Østgaards siste utgivelse er 123 for barske barn (2020), festlige og tøffe tellevers for barn. Hennes tekster er preget av humor og absurde innfall.