123 for barske barn (Innbundet)

Serie: Barske barn 2

Forfatter:

Egil Nyhus (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 48
Illustratør: Nyhus, Egil
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Barske barn
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202638702
Kategori: Bildebøker , Les - lek - lær og Lese selv
Alder: 3 - 6
Omtale 123 for barske barn

123 for barske barn av Anne Østgaard og Egil Nyhus er en samling festlige og tøffe tellevers for barske barn – og de fleste andre!

Tekstene er på rim, og er enkelt oppbygd med god rytme, som gjør dem fine både å lese høyt og å øve seg på å lese, telle og regne.

Utdrag:

Tvillingene Stig og Stein

har to armer og to bein.

De er på en prikk helt makne

både påkledd og kliss nakne.

Se godt etter nå i kveld

om du finner en forskjell!

Tell så alle guttas tær,

sammenlagt og hver især.

Til toppen

Andre utgaver

123 for barske barn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Anne Østgaard:

Anmeldelser 123 for barske barn

morsomme og småmorbide vers med tall i fokus 23.06.2020

"Kreativ måte å lære om tall på."

"En barnebok som skiller seg ut ..."

" ...et pluss (...) at boka ikke er så søt som mange barnebøker som regel er, men byr litt på morbid humor som er lett å forstå."

 
Ina Syrstad, Ibokhylla

Numerisk kaos i knallfarger 05.10.2020

"Anne Østgaard og Egil Nyhus har laget en vilter og morsom tellebok for barn."

"Vi har hatt litt å bekymre oss for denne våren, men er det én ting folk ikke skal være urolige for, må det være at barna deres ikke skal lære seg å telle." (Coronavåren 2020)

«CHOCKHEADED PETER»-ASSOSIASJONER»

"godt egnet til å sette en ung hjerne i sving (...) en bok for bilturer og regnværsdager, for her er det litt å aktivisere seg med."

Inger Marie Kjølstadmyr, NUMER

En burlesk bildebok for barn ... Tull med tall 31.07.2020

«123 for barske barn» er en upretensiøs og bredt inkluderende bruksbok. Her er fakta og fabulering i skjønn forening. Boken lever perfekt opp til undertittelen sin: «Tull med tall».

«En burlesk bildebok for barn»

«Østgaard skriver sprudlende og frekt. Hun leker med referanser både til eventyr og barnesanger, som snarere vil treffe de voksne enn barna.»

«… passer (…) supert til høytlesing. Og for en fristende måte å tilegne seg ny kunnskap på!»

«Diktene er oppfinnsomme og gjenkjennelige på en og samme tid.»

«Både tekst og bilder har referanser særlig voksne lesere kan glede seg over. Og detaljer barn og voksne kan snakke videre om, sammen.»

"Eksemplarisk samarbeid

Ord og bilder utfyller hverandre på beste vis i denne rause boken. Egil Nyhus (...) vet hvordan han skal treffe sitt publikum."

Anne Cathrine Straume, nrk.no

"Stilren crazykomikk på rim."

Morten Olsen Haugen, @bokmorten på Instagram

Moro-vers for en ny tid 30.04.2020

«Moro-vers for en ny tid (…) Overraskelsesmomentet i diktene og tegningene er en av styrkene i boken. Noe kommer til å gå galt, men det er uvisst for hvem. Ingen skal føle seg trygg i Østgaards tellebok, og Egil Nyhus får frem dette grepet godt når han tegner Rødhette som en premiegris på forsiden. Samtidig frontes en sulten ulv som den potensielle helten…»

«Lattervekkende gru (…) Lemlestede kropper og godteri går hånd i hånd i Østgaards dikt, uten at det verken blir grotesk eller ekkelt å lese. Både språket og tegningene har en balanse som heller skaper humor enn uhygge. Nyhus’ tegninger i boken er først og fremst søte, dernest vittige. Som avistegner har han vist at han har et større spekter av virkemidler å spille på, men her begrenser han seg på riktig måte overfor målgruppen. At figuren Lykke kan stå på hodet i en pøl av blod og godteri uten at det gjør vondt å se på, er godt gjort. Diktet og oppslaget fremstår som en hommage til André Bjerkes dikt om Lille Tone Godtegryn i Svein Nyhus’ strek fra år 2000 (…) Forbildene skinner gjennom i 123 for barske barn. Men hva gjør det når forbildene er gode og resultatet er godt! Anne Østgaard og Egil Nyhus utviser nok egenart til å gjøre sjangeren til sin egen.»

Les gjerne hele anmeldelsen her Barnebokkritikk.no

Egon Låstad, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Anne Østgaard (f. 1953) er forfatter og gravferdstaler med lang fartstid i forlagsbransjen. Hun debuterte med Historien om Oscar (1996) og har senere utgitt Nette Nellys Nese (1998), Magdas Mage (2004) og har bidratt til flere antologier og leseverk. I 2018 kom ABC for barske barn, i 2020 123 for barske barn og i 2021 Kropp er topp for barske barn. Dette er bildebøker med morovers for for barn, som skal inspirere til leselyst, tallglede, undring, og er tenkt som et bidrag til sinnets munterhet for små og store. Østgaards tekster er preget av humor og absurde innfall.

Bøker i serien