Viveca Sten
© Copyright/fotograf: Anna-Lena Ahlström
Omtale

Viveca Sten (f. 1959) har tilbragt alle sine somre på øyen Sandhamn i Stockholms skjærgård, de idylliske barndomsminnene har blitt bakteppe for hennes historier om den spesielle drivkraften i mennesker som dreper.

Viveca Sten er utdannet jurist ved Stockholms Universitet og siviløkonom ved Handelshøyskolen i Stockholm. Hun har jobbet som sjefsjurist og rådgiver i blant andre Amadeus Scandinavia (SAS), LetsBuyit.com og PostNord. Nå jobber hun fulltid som forfatter og i sine krimromaner blander hun ofte elementer fra sin bakgrunn fra både juss og økonomi.

Hun debuterte som forfatter i 2008 med krimromanen Farlig farvann som første bok i en krimserie som utspiller seg på Sandhamn i Stockholms skjærgård. I sentrum av bøkene står etterforsker Thomas Andersson og barndomsvenn, og bankjurist, Nora Linde. Et år etter debuten kom oppfølgeren I den inneste kretsen og tilsammen har hun gitt ut syv bøker i serien. De fire første bøkene har blitt filmatisert og sendt på tv som miniserie. Bøkene er også oversatt til flere språk.

Viveca Sten har i tillegg til krimserien gitt ut fagbøker innenfor juss og en kokebok om svensk skjærgårdsmat.

Titler i salg

Viser 1 - 20 av 37

  1. 1
  2. 2
Anmeldelser
I "I sannhetens navn" er økonomisk kriminalitet, kidnapping og vold i forskjellige former sammenvevd, og gir et skremmende innblikk i den menneskelige psykologi (...) Viveca Sten har dessuten et levende og overbevisende språk som hverken er tungt eller overfylt av fagprat. Dette gjør boken lett tilgjengelig og rask å lese. Hun er også fremragende til å skru en kriminalroman sammen, og leverer som alltid en svært gjennomtenkt og velskrevet bok. Plottet er godt og troverdig, strukturen effektiv og trådene hun legger ut blir på dyktig vis blir bundet sammen - i korte kapitler med et konstant skiftende persongalleri, og dermed også synssvinkler.(...) Nå venter jeg i spenning på neste bok i serien!"
Beate Ellingsen, HeartartI sannhetens navn
"I denne boken er Viveca Sten bedre enn noen gang: Hun briljerer med ulike muligheter, vendinger og vrier, slik at leseren hjelpeløst blir borte i alle slags ledetråder, og hun leverer overraskelser til siste side."
Dagens NyheterI sannhetens navn
"I midten av boken tar historien fyr og leseren må stadig øke tempoet for å få vite hvordan det vil ende, til slutt stopper man nesten å puste mens hårene på armene reiser seg."
DAST MagazineI sannhetens navn
"Økonomiske forbrytelser, seksualforbrytelser, gamling, lånevirksomhet og skilsmissedrama. Alt dette og mer til porsjoneres ut på beste måte. Spennende, atmosfærisk og underholdende..."
Kristianstadsbladet (Sverige)I sannhetens navn
"På klassisk Sten-vis males et ganske bredt persongalleri ut. Sakte, men sikkert krympes antallet mistenkte. Handlingen krydres med de hverdagslige utfordringene på Sandhamn, Jeg synes Sten skriver bedre og bedre for hver gang og overgår denne gang Camilla Läckberg."
 
Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaFarlige forhold
"Og som vanlig turnerer Sten miljøskildringene og krimplottet på ytterst realistisk vis.(...) Viceca Sten har en veldig lett penn. Hun beveger seg i sommerlig miljø preget av familier i hverdagsklemma med barn og jobb. Og i det lille øysamfunnet befinner seg det mennesker i alle valører. Fra arrogant overklasse via «vanlige» mennesker til bygdeoriginaler. Dette gjør boka lesverdig for flere enn den kriminteresserte."
 
Per -Magne Midjo, Trønder-AvisaI kampens hete
Bibliografi

2018 - I kampens hete

2018 - Farlige forhold

2017 - I sannhetens navn

2017 - I den innerste kretsen

2017 - I sannhetens navn

2017 - I sannhetens navn - Reklamepocket

2017 - Uten skyld

2017 - I natt er du død

2017 - Farlig farvann

2016 - I den innerste kretsen

2015 - I maktens skygge

2015 - Farlig farvann

2015 - Farlige forhold

2015 - Uten skyld

2015 - Farlige forhold

2014 - Farlig farvann

2014 - Uten skyld

2014 - I den innerste kretsen

2013 - I kampens hete