Torill Kove
© Foto: Ida Meyn

Torill Kove

Omtale

Torill Kove (1958–) har illustrert tre bøker om Johannes Jensen. Hun har også skrevet og illustrert bildebøkene Min bestemor strøk kongens skjorter (2000) og Den danske dikteren (2007). Animasjonsfilmen Den danske dikteren ga henne en Oscar for beste kortfilm i 2007. Hun har også hatt regien på den første langfilmen om Albert Åberg; Hokus Pokus Albert Åberg (2013).

Anmeldelser

"[...] a meditation on mother-daughter bonds and the complexity of parental love."

Shanda Deziel, Quill & Quire (CA)Tråder
"For den voksne leseren merkes den retrospektive tilnærmingen, uten at jeg tror at nærværet av 60- eller 70-tallet står i veien for barnas opplevelse. Tekst og bilder gir tydelige settinger med romslige åpninger for innlevelse."
Mette Hofsødegård, AftenpostenMoulton og meg
"det [å skille seg ut] formidler Torill Kove med en uimotståelig enkel lekenhet i illustrasjonene. [...] illustrasjonene [er] mer varierte enn noen gang, husinteriørene er supre og komposisjonen av sidene viser Kove på sitt beste. [...] Som helhet er det også denne gangen ei gjennomført original bok med masse humor."
Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladMoulton og meg
"Boken er skrevet med humor, samtidig som det er alvorlige temaer [...] Det bærende i boka er illustrasjonene. De er freshe, enkle og kompliserte på en gang, og går utenpå teksten gjennom hele historien. Humoren er kanskje mest synlig i streken, og det er et utall av detaljer å dykke ned i og fryde seg over. Variasjonen er stor, og illustrasjonene veksler hele tiden mellom ulike perspektiver og måter. Vi vet aldri hva som venter på neste side."
Helga Lilleland, VardenMoulton og meg
Bibliografi

2017 - Tråder

2014 - Moulton og meg

2013 - Johannes Jensen - de tre første fortellingene

2013 - Johannes Jensen føler seg annerledes

2013 - Johannes Jensen og kjærligheten

2009 - Johannes Jensen opplever et mirakel

2007 - Den danske dikteren

2006 - Johannes Jensen føler seg annerledes

2006 - Johannes Jensen og kjærligheten

2006 - Globus Ny utgave Samfunnsfag 5 Elevbok

2005 - Johannes Jensen og kjærligheten

2003 - Johannes Jensen føler seg annerledes

2000 - Min bestemor strøk kongens skjorter