Torgrim Eggen
© Foto: Grethe Nygaard

Torgrim Eggen

Torgrim Eggen er født 29. oktober, 1958 i Oslo. Han har studert musikk og spilt bass i bandet «The Cut» på 80-tallet. Han har vært journalist i Dagbladet, senere redaktør i Beat og Natt&Dag, og skriver nå anmeldelser for DN og Klassekampen.

I 1992 debuterte han med romanen Gjeld. Han høstet mange gode kritikker for den politiske satiren Trynefaktoren (2003). I romanen Hermanas (2006) har han lagt handlingen til Cuba på slutten av 70-tallet. I Manhattan (2007) skriver han engasjert og kunnskapsrikt om New York noe han også gjør i det kritikerroste byportrettet Berlin (2013). Torgrim Eggens siste roman Jern kom ut i 2010. Det er en skarp, rik og fabulerende endetidsroman. I 2015 ga han ut boken om Hjemmebrenning. En destillert norgeshistorie, med Jon Bertelsen og Rudi Høynes.

i 2019 kom Torgrim Eggens bok Axel. Fra smokken til Ovnen - storyen om Axel Jensen, den første uautoriserte biografien om denne myteomspunne forfatteren. Anmelderne omtalte boken som mesterlig og briljant, og gav den en lang rekke høye terningkast. Boken fikk også Brageprisen i kategorien Sakprosa.

Titler i salg

Viser 1 - 30 av 30

Anmeldelser

"Morsom, original og stilsikker (...)Forfatteren har gjort en anstendig gravejobb, og levert en stilsikker, original og ikke minst morsom presentasjon. Han opptrer selv i teksten, med et rikt innslag av personlige hang-ups - blant annet knyttet til musikkfeltet - hvilket gjør fremstillingen enda mer engasjerende."

Sten Inge Jørgensen, VGBerlin

Boken "... er det perfekte følge på en tysklandstur, som lesning på vei dit, eller inspirasjon for oss som håper snart å kunne dra tilbake."

Anders Horntvedt, FinansavisenBerlin

"Ta med Eggens bok på neste tur. Det beste- er å lese litt før avreise."

Bjarte Botnen, Vårt landBerlin

"Det spektakulære og pikante har forrang i denne boka, men new journalism-stilen passer faktisk godt til Berlins temperament og dramatiske historie. (...) «Berlin. Det 20. århundrets hovedstad» er preget av en sterk vilje til koloritt, men det er i bunn og grunn en velskrevet og kunnskapsrik bok.""Eggen er en av Norges få gullpenner, en forfatter som verken kan eller vil skrive kjedelig."

Henrik Keyser Pedersen , KlassekampenBerlin

"Interessant bok, med vekt på et vestlig perspektiv (...) Han skriver så godt og grundig om skapelsen av Bowies mesterverk «Heroes» (både sangen og plata) at tårene hilser på i øyekroken."

Erle Marie Sørheim, DagbladetBerlin

"Jern er både fest av en roman, og en rendyrket tragedie."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenJern

"Heldigvis har han i stedet nok en gang skrevet en fortelling som skildrer et aspekt ved sin samtid vel så effektivt som flere årganger med aviser. Informasjon om den nært forestående apokalypsen er blitt så overdådig, at det er på høy tid med en roman om den."

Bjørn Gabrielsen, Dagens NæringslivJern

"Med litt flaks rekker du akkurat å lese Torgrim Eggens siste bok før ragnarok."

David Åleskjær, Vårt LandJern

"...en lettelse å lese i en litterær istid styrt av tomt jeg-pjatt."

Terje Stemland, AftenpostenJern

«Torgrim Eggen er den store samtidskronikøren i moderne norsk litteratur.»

Trygve Riiser Gundersen, DagbladetJern

Jern tar tak i fenomener som forfører, forvirrer og fengsler. Skarpt, innsiktsfullt, utpenslet med en språklig, mangefarget palett, blir den en høyst leseverdig og tankevekkende roman."

Finn Stenstad, Tønsbergs BladJern