Synne Sun Løes
© © Blunderbuss/Anna-Julia Granberg

Synne Sun Løes

Synne Sun Løes er født i 1975 og er bosatt i Oslo. Synne Sun Løes debuterte i 1999 med romanen Yoko er alene. Siden har hun utgitt en rekke bøker. For ungdomsromanen Å spise blomster til frokost (2002) ble hun tildelt Brageprisen. Ungdomsromanen Miss (2017) ble tildelt Riksmålsprisen og valgt til White Ravens-bok av Internationale Jugendbibliothek.

Anmeldelser

"Glimrende ungdomsroman om to tenåringsjenter som sliter med livet og døden (...) man merker snart at Løes har full kontroll på persontegning og virkemidler (...) Forfatteren treffer godt med språket til de to jentene. Johanne og Jenny blir levende skikkelser som griper oss. Og den fine, fordypende utvekslingen dem imellom folder seg ut i all sin sårhet, visdom, enkelhet og dybde. Ikke lite dyktig gjort!"

Arne Hugo Stølan, VGTilstrekkelig vakkert

"(...) en brevroman som er gripende i all sin enkelhet (...) Boken blir kunstferdig fordi Løes bruker formen til å speile tematikken (...) Synne Sun Løes har mestret å gi språk til en tilstand på grensen mellom livet og døden. Her hvor spørsmålene er helt akutte og svarene ikke finnes."

Silje Stavrum Norevik, Bergens TidendeTilstrekkelig vakkert

"Hjerteskjærende realisme i brevroman om dødsdom og livsdom (...) Løes har klart den risikofylte litterære utfordringen det er å balansere den groteske motsetningen mellom de to. Den ene dømt til døden, den andre dømt til å leve."

Cathrine Krøger, DagbladetTilstrekkelig vakkert

«Tilstrekkelig vakkert» er en interessant roman uten øvre aldersgrense (...) En enkel og sterk brevroman."

Sigrun Hodne, Stavanger AftenbladTilstrekkelig vakkert

"Språket er både brutalt, direkte og poetisk. Hun lager ekte mennesker og mørk humor av dødsens alvorlig tematikk (...) De to delene bindes noe overraskende sammen på en vellykket måte. Tilstrekkelig vakkert er en god, vakker og brutal bok."

Linn T. Sunne, Oppland ArbeiderbladTilstrekkelig vakkert

"Dette er en sterk og vakker - mer enn tilstrekkelig vakker - ungdomsroman."

Linda Kaspersen, AdresseavisenTilstrekkelig vakkert

”Den er lettlest, men etterlater seg et dypt inntrykk. Dette er en bok både unge og voksne bør lese. For det er en betydningsfull bok!”

Oda Lauten (17), Aftenposten, Si; DTilstrekkelig vakkert

”(…) noe av styrken ved romanen er da også at den evner å utfordre og utvide en del vanlige forestillinger om døden.”

Geir Vestad, Hamar ArbeiderbladTilstrekkelig vakkert

”Synne Sun Løes har rukket å utgi tre ungdomsbøker og en barneantologi, og å bli en anerkjent ordkunstner (…) De som har fulgt Løes’ forfatterskap blir nok ikke skuffet over Tilstrekkelig vakkert. Den beskriver ulike sider ved døden på en rå måte, og man blir plutselig klar over forskjellen på å kunne velge mellom liv og død – og det å ikke kunne gjøre det.”

Anita M. Celius Lund, Barnebokkritikk.noTilstrekkelig vakkert

"Sterk og god. En voksen ungdomsbok. Definitivt velskrevet og klok."

Ola By Rise, AdresseavisenÅ spise blomster til frokost

"Synne Sun Løes har noe å melde. Å spise blomster til frokost er skrevet av en spennende språkkunstner. Anbefales! "

Siri M. Kvamme, Bergens TidendeÅ spise blomster til frokost