Sondre Midthun
© Kjell R. Strøm

Sondre Midthun

Omtale
Sondre Midthun er født i 1986 og bor i Oslo. Han debuterte i 2011 med romanen Kom aldri nærmere. Farvel til alt dét er hans andre bok.
Anmeldelser
"Dette er en nervepirrende roman som det er vanskelig å legge fra seg(...)"
 
Rune Slyngstad, Avisa NordlandKom aldri nærmere
"Midthun skriver med et følsomt og kontrollert språk, og en distanse som gjør at stoffet ikke blir kvelende. Boka er en løfterik debut og blir en av høstens sterkeste."
Maya Troberg Djuve , DagbladetKom aldri nærmere
"Midthun har levert en stø debut, og han imponerer særlig på to områder. I beskrivelsen av guttens atferdsforandringer fra jovial sønn til destruksjonsdrevet ulv i fåreklær. Og i komposisjonen av enkeltscener (man ser dem for seg som i en film) så vel som i fremdriften i fortellingen."
Arne Hugo Stølan, VGKom aldri nærmere
Kort sagt, Midthun imponerer − ikkje minst ved å få velkjente motiv som eit konfliktfylt far-son forhold og ein ung manns vanskelege oppvekst ein stad i utkant-Noreg til å framstå forfriskande nytt.(...)dette er ein gnistrande god debut og tidvis heilt strålande romanhandverk.
Eli Fossdal Vaage, Bergens TidendeKom aldri nærmere
"I sum er Kom aldri nærmere en troverdig og nattsvart skildring av et barns blikk på verden under en plaget fars altomsluttende terror. Det er en bok om sorg og tap, skrevet fram i et dempet og klart språk, der den ene scenen naturlig belyser og forsterker den andre. Debutanten Sondre Midthun skriver så godt at det gjør vondt."
Sigmund Jensen, Stavanger AftenbladKom aldri nærmere
"det som skiller Kom aldri nærmere fra den gemene hopen, er et klokkeklart språk. Midthun faller aldri for fristelsen til å smøre på med språk. Dramaene får utspille seg i naturlig tempo og fortelles sobert gjennom den vesle guttens blikk og evne til observasjon(...) Sondre Midthun er debutant med klassisk fortelling som svir."
Vidar Kvalshaug, AftenpostenKom aldri nærmere
"En merker at forfatteren vil noe med skrivingen sin, og jeg håper han fortsetter å sette ord på vanskelige, viktige temaer. Enten han skriver om konsekvensene av omsorgsvikt, eller reflekterer rundt mulighetene vi har for å frigjøre oss fra opphavet vårt, er det med et språk som klinger klart i all sin enkelhet. Kanskje nettopp derfor går boka rett i hjertet."
Ellen Sofie Lauritzen, DagsavisenKom aldri nærmere
"Det som gjer romanen god, er ikkje originaliteten, men tyngda og konsekvensen. Forfattaren har tenkt tankane ut, òg dei vonde."
Ingvild Bræin, Dag og TidKom aldri nærmere
"Uhyre sterk kost - med så mye innsyn i livets utrolige irrganger - fra en så ung forfatter."
Jon Terje Grønli, GjengangerenKom aldri nærmere
"Kom aldri næmere er en moden debut; Midthun føer en lett og sikker penn, historien er stillferdig og likefram fortalt, hvilket passer stoffet godt."
Ørjan Greiff Johnsen, AdresseavisenKom aldri nærmere
"Dette er ei bok som ryster og beveger den som leser!"
Astrid Aase Thorstensen, Porsgrunns DagbladKom aldri nærmere
"Midthun skriver empatisk, stilrent og troverdig når han utforsker konsekvensene av aggresjon i hjemmet og hvordan frykten for den kan påvirke et barn fra dag til dag."
Axel M.K. Hærland , UniversitasKom aldri nærmere