Sondre Lerche
© Isabell N. Wedin

Sondre Lerche

Sondre Lerche (f. 1982) debuterte som artist i 2001 med albumet Faces Down, og har siden utgitt en rekke kritikerroste plater. En flue fløy er hans andre barnebok.

Anmeldelser

"Det er en bok med innsiktsfulle analyser av mye av den musikken Sondre Lerche setter høyest i livet, og han gjør det han kan for å sette ord på selve gleden musikken han elsker gir ham. (…) Musikkglede kan ikke overvurderes, og den er alltid subjektiv. Det er også derfor Sondres tekster er så gode, og så underholdende å lese."

Erik Valebrokk, erikvalebrokk.noAlle sanger handler om deg

"Medisin mot gubbesmerter (…) Lerches lille bok om musikk, ung alderdom og gammel ungdom kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt (…) en naturlig forlengelse av Lerches musikalske kunstnerskap. Det er slentrende og autoritært, der hans opprinnelige veslevoksne stil er erstattet med en ung modenhet og åpenhet mot verden."

Audun Vinger, Dagens NæringslivAlle sanger handler om deg

"interessante essayer over hele linja (...) Lerche vever hele veien fine mønstre mellom egen biografi og musikken han til enhver tid tiltrekkes av. (...) Å skrive om musikk på denne måten er ikke lett. Derfor fortjener Lerche maksimal ros, fordi han i essay etter essay makter å gjøre tekstene spennende, selv om man i utgangspunktet ikke har noe nært forhold til artisten som beskrives."

Marius Lien, MorgenbladetAlle sanger handler om deg

"Formidlingsgleden skinner igjennom på hver side, og mange vil (gjen)oppdage perler fra populærmusikken her (…) noe sier meg at det kommer flere bøker med musikalske gleder fra Sondre Lerches gitarfingre. Det håper jeg."

Eivind Buene, KlassekampenAlle sanger handler om deg