Sam Lloyd
© Copyright Sarah Blackie

Sam Lloyd

SAM LLOYD vokste opp i Hampshire, der han diktet opp historier og bygde hemmelige gjemmesteder i skogen. I dag bor han i Surrey sammen med sin kone, tre sønner og en hund som liker å ule. Minneskogen er hans første bok - en kritikerrost psykologisk thriller, som har rukket å bli en internasjonal bestselger siden utgivelsen i England i 2020. De mange begeistrede anmeldelsene har lagt vekt på originalitet, vakkert språk, et særegent fantasifullt univers, og ikke minst marerittaktig spenning.

Titler i salg

Anmeldelser

«Minneskogen er en ganske rå psykologisk thriller som garantert vil få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg.»

«Jeg satt klistret i godstolen så og si hele boken igjennom. Absolutt en thriller etter min smak.»

 
Henning Sviland, HenningbokhylleMinneskogen

«(...) han har en infam og overraskende vri utover i boka, som gjør «Minneskogen» til den mest overraskende og elegante groteske grøsseren jeg har lest på lenge.»

«Mer uhyggelig kan en grøsser knapt bli. Den skumleste fortellerstemmen er likevel den til gutten Elijah.»

«Lloyd det motsatte av andre krimforfattere. Han bare antyder grusomhetene, blant annet når «Uhyret» besøker Elissa.»

«De vekslende fortellerstemmene er i tillegg imponerende varierte: Elijahs skremmende naivitet mot Elissas saklige kartlegging av virkeligheten, som om det er et sjakkparti hun må vinne.»

«Og så er det dette overraskende omdreiningspunktet, da, som gjør dette til en kriminalhistorie helt utenom det vanlige. Rørende midt i den skumle ondskapen.»

 
Cathrine Krøger, DagbladetMinneskogen

«Sam Lloyd holder deg i spenning helt til et voldsomt klimaks på de siste sidene av den psykologiske thrilleren Minneskogen.»

 
Leif Gjerstad, BOK365Minneskogen

«Wow, for en bok! (...) dette må være årets beste bok så langt. Jeg leste den ut på et par dager, men burde ha brukt mer tid - for jeg vil jo fortsatt være der i historien. Selv nå når jeg er ferdig med boka, kjenner jeg at jeg har økt puls.»

«Språket er godt og spenningen er på topp. Jeg satt med hjertet i halsen flere ganger i denne historien, og jeg ble lurt gang på gang.»

«Om du bare skal lese en krimbok i år - så velg denne, er min anbefaling!»

Anne Lise Johannessen, Hverdagsnett.noMinneskogen

«Hans & Grete» møter «Queen's gambit»!

«Det er creepy fra første stund, idet vi blir med Elijah ut i Minneskogen, og ned i det forlatte huset. Her møter vi Elissa, som har blitt kidnappet fra en sjakkturnering.»

«Påskens 'must' for alle som liker psykologiske thrillere.»

Mari Vorset, bokhandler, JærbladetMinneskogen

«Mørk, original og med en uventet vri på slutten. Anbefales!»

Laila Gabrielsen, SaltenpostenMinneskogen

«"Minneskogen" er en spennende, overbevisende og dristig debutroman. Den er atmosfærisk og skummel, nærmest som et moderne eventyr av brødrene Grimm; full av uventede vendinger som garantert vil holde deg på kanten av stolen under hele lesningen.»

«Boken handler primært om bortføringen av den tretten år gamle jenta, Elissa. Og jeg har aldri lest noe som kan minne om dette. Så ikke la deg lure når du tenker at "Minneskogen" er som en hvilken som helst annen thriller du har lest om en kidnappingssak. Det er det nemlig ikke!»

«Dessuten foregikk historien på en måte som jeg ikke hadde forventet, og etter å ha nådd halvveis, var jeg neimen ikke sikker på hvordan det hele ville ende. Og under de siste kapitlene, føltes det nærmest ut som at jeg var på en emosjonell berg-og-dal-bane tur.»

«Med "Minneskogen" har Sam Lloyd klart å skape en leseopplevelse som strengt tatt ikke burde være mulig!»

«Det er uansett forbløffende å tenke på at dette er en debutroman. Nå klarer jeg nesten ikke å vente på forfatterens neste utgivelse.»

Beate Ellingsen, Heartart (blogg)Minneskogen

Bibliografi