Robert Galbraith

Robert Galbraith

Robert Galbraith er pseudonym for J.K. Rowling. Når gjøken galer var første bok i serien om detektiv Cormoran Strike og assistenten Robin Ellacott. Derette kom Silkeormen og Ondskapens kall. Hvit død er fjerde bok i denne kritikerroste serien. Alle bøkene har toppet internasjonale bestselgerlister.

Titler i salg

Viser 1 - 24 av 24

Anmeldelser

«Hvit død er så langt den beste romanen hun har skrevet i serien om de to. En klassisk kriminalroman i moderne snitt. Drivende godt skrevet, og svært vanskelig å legge fra seg. Et tilleggsmoment er spenningen mellom Strike og Robin.»

Sven Gjeruldsen, TvedestrandspostenHvit død

"En spennende og i høyeste grad klassisk historie, men så heter forfatteren da også J.K. Rowling.(...) Nå som det tynnes ut blant de britiske hedersforfatterne innen sjangeren, holder Harry Potters mor den kvalitative underholdningskrimmen i ørene."

Mode Steinkjer, DagsavisenSilkeormen

"Silkeormen ble oase i en ørken av middelmådighet. Skrivekunsten til Rowling stiller de fleste i skammekroken.(...) Det er lenge siden jeg leste en roman av denne typen, med engelsk vidd og humor (...) En roman til å pakke rundt seg som et varmt ullteppe og kroe seg med, hele påsken."

Gunnar Gran, Stavanger AftenbladSilkeormen

(...)du verden så morsomt det er å lese Rowlings drepende (!) og satiriske harselas med litterært snobberi.(...) Med litterær eleganse og på høye hæler går Galbraith-eh-Rowling i fotsporene til Agatha Christie, Dorothy L. Sayers, Ruth Rendell, Minette Walters og P.D. James."

Tom Egeland, VGSilkeormen

"Galbraith ruller mysteriet ut på en velregissert og stødig måte. Hun tar seg god tid både når det gjelder de fantasifulle karakterbeskrivelseneog den fargerike London-koloritten. Det er noe blomstrende og ornamentalt, noe Harry Potter-aktig over språket, og det gjør Silkeormen til en omfangsrik, spennende og virkelig underholdende kriminalroman."

Torbjørn Ekelund, DagbladetSilkeormen

"Måten Rowling maler ut de fattige og rike i London i ly av en mordetterforskning, er direkte bergtagende. At hun hele tiden legger ut blindspor for å lure leseren, er snadder for krimfansen. Men det beste er at hun elegant styrer unna det makabre og groteske. Dette er mer klassisk, britisk krim ála P.D. James og Ruth Rendell."

Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaNår gjøken galer

"Så hva gjør denne boken - oversatt av Heidi Grinde - til en glimrende krimroman? Først vil jeg trekke frem språket. Rowling skriver med dickensk snert. Treffsikre språkbilder avløser tørrvittige kommentarer. Bokens barokke toneleie er tiltalende og sjarmerende.Dernest vil jeg peke på forfatterens evne til å skape fargerike skikkelser.Hovedpersonen Cormoran Strike - en mislykket og gjeldtynget privatdetektiv - er sønnen til en verdensberømt rockestjerne og en lettlivet groupie. Strike er fandenivoldsk som Sam Spade og Phillip Marlowe.(...) Dette er første roman i en serie. Jeg gleder meg allerede til oppfølgeren."

Tom Egeland, VGNår gjøken galer

"JK Rowling har valgt seg et psevdonym for sin første krim-historie. Hun om det, men boka har glitrende avsnitt som hun ikke behøver å gjemme seg bak anonyme navn for. Særlig er hun opptatt av å beskrive og kle av engelsk overklasse, overklassevaner og - tenking. Jeg likte også den rolige stilen og det nesten dvelende fortellertempoet underveis."

Kjell Moe, KulturspeiletNår gjøken galer

"Rowling skriver godt. (...)Leseren sitter igjen med følelsen av å ha vært i London, løst en intelligent sammenskrudd mordgåte på overbevisende vis, og blitt kjent med et etterforskerpar det kan bli gøy å følge videre."

GERD ELIN STAVA SANDVE, DagsavisenNår gjøken galer

"Når gjøken galer er blitt en spennende og leseverdig sak som holder på oppmerksomheten til siste slutt (...)Når det likevel holder hele veien til mål er det takket være Rowlings to store styrker som forfatter, tålmodigheten til å skru sammen et snedig plot samt evnen til å tegne opp sterke og minne-verdige karakterer. For min del tar jeg gjerne et par ettermiddager til i selskap med Cormoran Strike og Robin."

Ola Hegdal , Dagens NæringslivNår gjøken galer

"Glimrende skrevet i en langsom, litt gammeldags stil, imponerende troverdig persongalleri og dialoger og et elegang mysterium. I tillegg blir vi kjent med en mer overbevisende detektiv enn på lenge. Vi vil ha mer!"

Liv Lysaker, LO MediaNår gjøken galer