Richard Flanagan
© (c) Colin Macdougall

Richard Flanagan

Richard Flanagan er født i Tasmania i 1961, der bor han fremdeles. Hans første roman Death of a River Guide vant The Australian Fiction Award og ble møtt med begeistring av internasjonal presse. Hans andre roman The Sound of One Hand Clapping ble en av de bestselgende romanene i Australias historie. For Goulds Fiskebok (den første som er oversatt til norsk, 2003) mottok Flanagan "The Commonwealth Prize" og fikk møte Dronning Elizabeth. I 2008 kom Den ukjente terrorist på norsk. I 2014 fikk han Man Booker-prisen for romanen Den smale vei til det dype nord (The Narrow Road to the Deep North), som ble utgitt på norsk våren 2015.

Anmeldelser

(...)Flanagans mesterskap viser seg særlig i hvordan han følger hovedpersonene etter krigen."
 
Alf Kjetil Igland, FædrelandsvennenDen smale vei til det dype nord
"Flanagan får til å skriva om det skrekkelege med ein jovialitet som verkar ekte australsk og plausibelt representativ for tonen og haldninga hjå folk som har levd under ekstrem brutalitet, matmangel og uhyggjelege sanitære tilhøve."
ODD W. SURÉN, Dag og TidDen smale vei til det dype nord
"Dette er ei heilt uvanleg rik bok.(...) Det er ei brutal, gripande og usentimental skildring med nitide detaljar frå stader det elles ville vere vanskeleg å sjå for seg."