Omtale

Monika N. Yndestad (f. 1964) fikk Nytt blod - Maurits Hansen-prisen for sin krimdebut Jentene fra balletten i 2013. Gapestokk kom året etter. Den tredje boken i serien, Graven, utkom våren 2018.

Monika N. Yndestad skriver underholdende og realistisk journalistkrim med høyt tempo og driv. Gjennom hovedpersonen Alice Bratt danner forfatteren et levende bilde av det tøffe og til tider kyniske miljøet i nyhetsredaksjonen i BA.

Anmeldelser
"Gjennom de tre kriminalfortellingene om Alice Bratt har Monika N. Yndestad etablert seg som en solid forfatter som kombinerer krim og samfunnskritikk. Det er krim som vil mer enn å underholde. I et hverdagslig, jordnært og klisjéfritt språk, og med en uvanlig god observasjonsevne, har Yndestad også denne gang skrevet en uhyggelig og virkelighetsnær fortelling fra bergensområdet."
 
Gro Jørstad Nilsen, Bergens TidendeGraven
«Samfunnsengasjert spenning.»
 
Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenGraven
«Dette er en underholdende og eksepsjonelt god krimroman. Helstøpt spenning fra første til siste side.»
 
Simen Ingemundsen, BoktimmyGraven
«Forfatteren bruker sin erfaring som krimjournalist til å male ut et troverdig bilde på de miljøene handlingen utspiller seg i.»
Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaGraven
«Måten som journalistens hverdag framstilles på er av det jeg liker absolutt best. Yndestad, som selv har lang fartstid i yrket, styrer unna idylliseringen av bransjen sin, her kjører samfunnsoppdraget tandem med sensasjonsjakten.»
Maria Årololja Rø, AdresseavisenGraven
«Dette er en underholdende og eksepsjonelt god krimroman. Helstøpt spenning fra første til siste side.»
 
Simen Ingemundsen, BygdebladetGraven
«Samfunnsengasjert spenning.»
 
Bjarne Tveiten, FædrelandsvennenGraven
"Yndestad har atter en gang skrevet en pageturner av en krim og det er både drama og action som driver fortelligen fremover. Utrolig spennende fra start til slutt."
 
Beathe Solberg, Beathesbokhjerte.noGraven
"Gjennom de tre kriminalfortellingene om Alice Bratt har Monika N. Yndestad etablert seg som en solid forfatter som kombinerer krim og samfunnskritikk. Det er krim som vil mer enn å underholde. I et hverdagslig, jordnært og klisjéfritt språk, og med en uvanlig god observasjonsevne, har Yndestad også denne gang skrevet en uhyggelig og virkelighetsnær fortelling fra bergensområdet."
 
Gro Jørstad Nilsen, Bergens TidendeGraven
«Måten som journalistens hverdag framstilles på er av det jeg liker absolutt best. Yndestad, som selv har lang fartstid i yrket, styrer unna idylliseringen av bransjen sin, her kjører samfunnsoppdraget tandem med sensasjonsjakten.»
Maria Årolilja Rø, AdreseavisenGraven
«Forfatteren bruker sin erfaring som krimjournalist til å male ut et troverdig bilde på de miljøene handlingen utspiller seg i.»
Per-Magne Midjo, Trønder-AvisaGraven
Bibliografi

2019 - Narrespillet

2019 - På dypt vann

2019 - Dømt av bygdedyret

2019 - Homsedrapet

2019 - Gapestokk

2019 - Løvemannen

2019 - Løvemannen

2019 - Arsenikkmysteriet

2019 - Jentene fra balletten

2019 - Postranet

2019 - Travgevinsten

2019 - Småbrukranet

2019 - Oppgjørets time

2019 - Bergens mest forhatte

2019 - Ulmebrann

2019 - Gulosten

2018 - Falsk mynt

2018 - Ansiktsløs

2018 - Lauras tap

2018 - Graven

2018 - Løvemannen

2018 - Arvingen

2018 - Vognmannen

2018 - Malene fra Vika

2018 - Tannpine

2018 - Silkekjolen

2017 - Gapestokk

2017 - Lekende lett

2017 - Jentene fra balletten

2014 - Gapestokk

2012 - Jentene fra balletten