Michelle Robinson Obama

Michelle Robinson Obama

Michelle Robinson Obama var USAs førstedame fra 2009 til 2017. Etter å ha blitt uteksaminert ved Princeton University og Harvard Law School begynte hun sin advokatgjerning på kontoret Sidley & Austin i Chicago hvor hun møtte sin fremtidige ektemann, Barack Obama. Senere jobbet hun på kontoret for Chicagos ordfører, University of Chicago og University of Chicago Medical Center. Fru Obama grunnla også Chicago-avdelingen til Public Allies, en organisasjon som skal forberede unge på en karriere i det offentlige. Barack og Michelle Obama bor for tiden i Washington, DC, og har to døtre, Malia og Sasha.

Anmeldelser

«Reflektert og personlig bok fra USAs tidligere førstedame, Michelle Obama.»
«Det som gjør «Min historie» god og leseverdig er at Michelle mestrer kunsten i å gjøre personlige erfaringer til noe allment og gjenkjennelig. Det er lite amerikansk patos å finne, og få svulstige vendinger. Dette er en gjennomtenkt og velkomponert bok med noen kraftige følelsesutbrudd i passende situasjoner. For eksempel etter massakren på barneskolen Sandy Hook. Og etter at amerikansk etterretning har drept Osama bin Laden. Ved slike hendelser får vi innblikk bak fasaden i Det hvite hus.»

«Min historie minner om alt jeg liker ved USA. For eksempel landets fine tradisjon med å gjøre veldedighetsarbeid, og at det er jazzens hjemland. Jeg tror på MichelleObama når hun skriver at hun ikke liker politikk og ikke kommer til å stille som presidentkandidat.

Synd, for boken overbeviser i hvert fall meg om at hun kunne fått nasjonen tilbake på rett spor.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens TidendeMin historie

«Les boken, om ikke annet for å minne deg selv på at det ikke alltid har vært hakkende galt i USA. Obama minner oss på at ingen kamper mot fordommer er vunnet for godt, og at forandring skjer sakte, men ikke av seg selv.»Mari Grydeland, AftenpostenMin historie