Michel Houellebecq

Michel Houellebecq

Omtale

Michel Houellebecq er født i 1958 og studerte til jordbruksingeniør før han begynte å skrive. Han har utgitt diktsamlinger, essays og romaner. Hans første roman, Utvidelse av kampsonen, oppnådde raskt kultstatus da den kom ut i Frankrike i 1994. Det store gjennombruddet kom med De grunnleggende bestanddeler. Etter boken kom ut i 1998, oppsto en mediedebatt som raste i over ett år.

Houellebecqs tredje roman, Plattform (2001), ble også en skandalesuksess. Forventningene var ikke mindre til Muligheten av en øy (2005). Den vakte enorm internasjonal oppsikt og bekreftet nok en gang Houellebecqs posisjon som en av vår samtids største forfattere. I 2010 kom romanen Lanzarote, utgitt med støtte fra EUs kulturprogram, og i 2011 kom foreløpig hans siste roman på norsk, Kartet og terrenget.

Michel Houellebecq er blant annet vinner av Frankrikes mest prestisjefylte litterære pris, Prix Goncourt (2010).

Les mer:

Norsk:
http://no.wikipedia.org/wiki/Michel_Houellebecq

Engelsk:
http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Houellebecq

http://www.newyorker.com/online/blogs/backissues/2012/01/the-insolence-of-michel-houellebecq.html

http://www.theparisreview.org/interviews/6040/the-art-of-fiction-no-206-michel-houellebecq

Titler i salg

Viser 1 - 20 av 27

  1. 1
  2. 2
Anmeldelser
 
Knut Faldbakken, VGKartet og terrenget
"Det henger et gufs over hele boka av alenehet, mangel på glede og fravær av begeistring. Og det er fremført på en så fabelaktig god måte at øynene flyr over sidene."
 
Valerie Kubens, FædrelandsvennenKartet og terrenget
"Houellebecq har levert en av sine mest tilgjengelige og sympatiske romaner, til tross for at han fortsatt, på mer sjarmerende måter enn før, dirrer mot verdens bedrag og svinsk kapitalisme. Han benytter lineære fortellinger, og i romanens siste del tar Houellebecq livet av karakteren Houellebecq. Et kuriøst grep som bare kan gjøres i romaner med overskudd av alt annet, men det bærer svært godt."
Vidar Kvalshaug, AftenpostenKartet og terrenget
"Men det som gjør en slik roman til et betydelig litterært verk er den raffinerte måten forfatteren klarer å få fram meningsfulle figurer som speiler hans eget kunstneriske virke på.
Jon Rognlien, DagbladetKartet og terrenget
"(...)jeg mener han er vår tids fremste samtidsdiagnostiker - iblant reaksjonær, iblant fremsynt. Han har skriver videre på sin svanesang over senkapitalismen i Europa, og jeg får lyst til å synge med."
Knut Hoem, NRKKartet og terrenget
"Jeg vet ikke om andre forfattere som kan skrive så underholdende om kjedsomhet, så livgivende om døden og så reflekterende om en varmtvannsbereder"
Stein Roll, AdresseavisenKartet og terrenget
"Michel Houellebecq har i sin femte roman, den prisbelønte Kartet og terrenget`skrevet en intelligent satire spekket med referanser til ulike tenkere som alle tematiserer forholdet mellom ideal og virkelighet."
Gro Jørstad Nilsen, Bergens tidendeKartet og terrenget
"Lanzarote skildrer på en fortreffelig måte en samtid der lidenskap er forvandlet til perversjon og ligner mer på tidsfordriv enn på genuin søken etter skjønnhet og sannhet. Houellebecq er og blir Frankrikes moderne misantrop. Bak hans lakoniske visjon av verden ligger alltid et buldrende mørke av fortvilelse over en sivilisasjon på avveier."
Fredrik Wandrup, DagbladetLanzarote