Martha Hall Kelly

Martha Hall Kelly er forfatteren av New York Times-bestselgeren Syrinpikene. Hun bor i Connecticut og tilbringer tiden med å reise rundt til slagmarker fra den amerikanske borgerkrigen og skrive sin neste forløper til Syrinpikene, som finner sted under slaget om Gettysburg. Villrosene er hennes andre roman. Forfatteren skriver nå på sin tredje roman.

Nettside: marthahallkelly.com

Facebook: facebook.com/marthahallkelly

Twitter: @marthahallkelly

Anmeldelser

"Dette er sterk kost, og historien er sann. Jeg imponeres av hvordan forfatteren balanserer elegant mellom det vonde og det vakre."

Liv Gade, FamilienSyrinpikene

"Syrinpikene er en vakkert skrevet, engasjerende, ofte sjokkerende og hjerteskjærende roman. Men det er også - eller kanskje mest av alt - en særdeles kraftig og viktig roman, også viktig for vår tid!(...)Dette må være en av de beste romaner om holocaust jeg har lest!"

Beate Ellingsen, HeartartSyrinpikene

Martha Hall Kelly har skrevet en sterk og bevegende historie om kvinnelig mot, vennskap og utholdenhet

Elin Brend Bjørhei, BokelskerinnenSyrinpikene

«Dyp, rystende og grundig (…) den beste boken jeg har lest i løpet av hele året.»

Jamie Ford, forfatter av Hotellet på hjørnet av Bitter og SøtSyrinpikene

«Inspirert av faktiske hendelser og personer som har levd, har Martha Hall Kelly vevd sammen historiene til tre kvinner under andre verdenskrig som viser tapperheten, feigheten og ondskapen som fantes. Dette er en del av historien – kvinnehistorien – som aldri må bli glemt.»

Lisa See, forfatterSyrinpikene

«Kelly gjenskaper livet i Ravensbrück på en svært overbevisende måte.»

Kirkus ReviewsSyrinpikene

«En overbevisende debutroman (…) Denne pageturneren viser hva sivile ble utsatt for i løpet av krigen, og i tillegg får vi Kellys levende beskrivelser av hendelsene og hennes storartede karakterer.

Publishers WeeklySyrinpikene

«Svært gripende og minneverdig. Denne imponerende debuten burde appellere sterkt til lesere som likte Kristin Hannahs Nattergalen og Anthony Doerrs Alt lyset vi ikke ser.»

Library Journal (starred review)Syrinpikene

«En sterk historie for alle typer lesere. (…) Martha Hall Kelly gir oss et direkte glimt inn i en av historiens mest skremmende hendelser. (…) Jeg ble rørt til tårer.

San Francisco Book ReviewSyrinpikene

«En fengslende pageturner (…) Syrinpikene tilhører den nyskapende kategorien skjønnlitteratur som ser på historien på nytt fra et kvinnelig ståsted. Den er klok og tankevekkende i tillegg til at den er en god, gammeldags fortelling.»

Fort Worth Star-TelegramSyrinpikene

«Hjerteskjærende (…) Syrinpikene gir innsikt.