Malala Yousafzai
© Foto: Wikipedia

Malala Yousafzai

Malala Yousafzai, utdanningsaktivist fra Swat-dalen, Pakistan, ble offentlig kjent da hun begynte å skrive for BBC Urdu om livet under Taliban. Under pseudonymet Gul Makai skrev hun ofte om sin families kamp for jenters rett til utdanning. I oktober 2012 ble Malala et mål for Taliban og ble skutt i hodet på vei hjem fra skolen med buss. Utrolig nok overlevde hun attentatet og fortsatte sin kampanje for utdanning. For sitt mot og forsvar av rettigheter ble hun tilkjent Pakistans nasjonale fredspris 2011 og har mottatt en rekke andre æresbevisninger. Hun er den yngste person noensinne til å bli nominert til Nobels fredspris. Gjennom sitt fond fortsetter Malala å arbeide for alle barns rett til utdanning.

Anmeldelser

"Malala er en god forteller, som skriver varmt om det hverdagslige, reflektert om samfunnsspørsmål, og engasjert om verdiene hun kjemper for."
Sten Inge Jørgensen, VGJeg er Malala
"Malalas historie er en historie om en fritenker. Den følger en kjent dramaturgi: Harmoni, en fiende truer harmonien, kamp mot undertrykkerne og seier. Malala vant verdens øre. Men kampen pågår fortsatt. Hun vil vekke alles samvittighet, og leseren av denne boken vil en gang for alle forstå viktigheten av retten til utdanning."
Eskil Skjeldal, Vårt landJeg er Malala
"Et sterkt vitnesbyrd fra en modig jente. [...] Jeg er Malala er en bok som fortjener å bli lest, av mange."
Shoaib Sultan, MinervaJeg er Malala

Bibliografi