Omtale

Lisa Gardner er en av USAs største krimforfattere, og en gjenganger på toppen av New York Times' bestselgerliste. Bøkene hennes er trykket i over 22 millioner eksemplarer og utgitt i 30 land. Hun har vunnet en rekke priser, og flere av thrillerne hennes er filmatisert. Lisa Gardner har vært en bestselger i det norske massemarkedet i flere år, men fikk sitt gjennombrudd i Norge i 2015 etter å ha sjarmert publikum på Krimfestivalen i Oslo.

Lisa Gardner var bare 17 år da hun bestemte hun seg for å skrive en roman. Hun skrev om dagen og jobbet som servitør på kveldene, og i 1992 debuterte hun under pseudonymet Alicia Scott med den romantiske spenningsromanen Walking After Midnight. Til sammen skrev Gardner 13 romantiske spenningsromaner. Etter å ha lest boka Nattsvermeren av Thomas Harris fikk Gardner lyst å prøve seg i thrillersjangeren, og det skulle hun ikke angre på. Gardner er blitt en mester innen sjangeren psykologisk thriller, der hun kombinerer spenning og dypt psykologisk innsikt, og evner å skape karakterer som vekker følelser hos leserne. Hun bor i New Hampshire med ektemann, tenåringsdatter og to hunder.

Utgivelser på norsk:

FBI Profiler-serien:
Skinnet bedrar, Uskyldig morder, Neste offer, Dødens time, Borte, Si farvel

D.D. Warren-serien: Alene, Flukt, Naboen, Den som får leve, Den du elsker, Siste offer, Fryktløs, Finn henne

Frittstående titler: Den andre datteren, De overlevende, Fellen, Fritt fall

Bibliografi

2017 - Fellen

2017 - Naboen

2017 - Fritt fall

2017 - Rett bak deg

2017 - Fellen

2017 - Rett bak deg

2017 - De overlevende

2016 - Naboen

2016 - Fryktløs

2016 - Finn henne

2016 - Si farvel

2016 - Skinnet bedrar

2016 - Skinnet bedrar

2016 - Uskyldig morder

2016 - Siste offer

2016 - Den andre datteren

2016 - Fellen

2016 - Borte

2016 - De overlevende

2016 - Neste offer

2016 - Dødens time

2016 - Finn henne

2015 - Fryktløs

2015 - Borte

2015 - Den du elsker

2015 - Flukt

2015 - Siste offer

2015 - Den som får leve

2015 - Fritt fall

2015 - Uskyldig morder

2015 - Si farvel

2015 - Alene

2015 - Alene

2015 - Flukt

2015 - Naboen

2015 - Den du elsker

2015 - Dødens time

2015 - Den som får leve

2014 - Fellen

2014 - Siste offer

2013 - Den andre datteren

2013 - Dødens time

2012 - Den som får leve

2012 - Den du elsker

2012 - Siste offer

2011 - Flukt

2011 - Naboen

2010 - Alene

2010 - Si farvel

2010 - Borte

2009 - Si farvel

2009 - Neste offer/De overlevende

2007 - Borte

2007 - Flukt

2006 - Alene

2005 - Dødens time

2004 - De overlevende

2003 - Neste offer

2002 - Uskyldig morder*

2000 - Skinnet bedrar*