Lee Child
© Foto: Sigrid Estrada

Lee Child

Lee Child er en av verdens mestselgende og mest prisvinnende forfattere. Hans bøker om Jack Reacher har toppet bestselgerlistene i prestisjetunge publikasjoner som New York Times, Wall Street Journal, Publishers Weekly, Washington Post, Los Angeles Times og Sunday Times. Bøkene hans utkommer i over 90 land, og hvert femte sekund kjøpes det en Lee Child-bok et eller annet sted i verden.

Lee Child har skrevet 24 romaner om Jack Reacher, hvorav 22 har utkommet på norsk. Blant dem er New York Times-bestselgerne Livvakten, Fienden, Ett skudd, Hardt mot hardt, og New York Times nr. 1-bestselgerne Reachers hevn og Ingenting å tape. Hans debutroman Syndebukk vant både The Anthony Award og The Barry Award for Best First Mystery, og Fienden vant the Barry and Nero awards for Best Novel. Romanen Ett skudd ble i 2013 spillefilm med Tom Cruise i rollen som Reacher. Vend aldri tilbake hadde premiere høsten 2016.

Lee Child ble født i England, og skrev i mange år for fjernsyn. Han bor nå på Manhattan, men har også et hus i Sør-Frankrike. Han er gift og har en voksen datter.

Se oversikt over hele serien om Jack Reacher her.

Titler i salg

Viser 1 - 40 av 106

Anmeldelser

"Nytt høydepunkt i sagaen om den ensomme vandrer Jack Reacher"

 
AdresseavisenVend aldri tilbake

(...)boken vil sikkert leses i filler.

Berit Kobro, VGEtterlyst

"Det er likevel noe befriende å lese om urett som korrigeres og ondskap som knekkes. Handlingen er spennende med en del uventede vrier."

 
Oppland ArbeiderbladVerdt å dø for

"Nok en Reacher-bok som vil bli lest i filler."

 
Berit Kobro, VGUten svik

"Lee Childs helteskikkelse Jack reacher er blitt så populær at han fremstår som en moderne, omreisende amerikansk frelser."

 
Berit Kobro, VGDet øyet ikke ser

"Før vi kommer til den store finalen, en grandiost og særdeles grisete shoot-out med slemmingene, i beste urban westernstil. Vel blåst, Reacher!"

Ola A. Hegdal, Dagens NæringslivDet øyet ikke ser

(...)det er virkelig store øyeblikk i denne boka. Innledningen, de første fem kapitlene, foregår inne i en vogn på undergrunnen. Leseren suges inn i storyen uten ytre virkemidler, en dirrende spenning bygges opp gjennomReachers tanker om medpassasjerene."

Ole Jacob Hoel, AdresseavisenDet øyet ikke ser

"Snaue 500 sider velskrevet underholdning, konstruert med en kjerne aktuell tematikk. Dessuten med en detaljert beskrivelse av hjernevask som er noe av det mest «creepy» jeg har lest. (...) Grundig og godt."

Turid Larsen, DagsavisenDet øyet ikke ser

"Lee Child har skrevet 13 romaner om Jack Reacher og er ikke bare en av verdens bestselgende forfattere, han er også blant de mest prisvinnende. Lee Childs bøker blir faktisk utgitt i 95 land, og vi ser ingen grunn til at noen av hans norske fan vil føle seg snytt etter å lest Det øyet ikke ser."

Jan Harbu, Vi MennDet øyet ikke ser

"Boken er solid sydd sammen med et dynamisk språk. Dialogene er gode og naturlige. Forfatteren har gjort et kunststykke med å skape en etterforskersupermann leseren aksepterer som naturlig."

 
Berit Kobro, VGIngenting å tape

«Reacher lar oss få oppleve hvordan det kjennes, bare én eneste gang, å banke opp alle de idiotene som står mot oss, og så bare pakke en tannbørste og begynne å gå.»

«Kolossal, revolusjonerende, overveldende … En av de mest uslitelige actionhelter i det amerikanske landskap.»

— The New York TimesIngenting å tape

"Thrillere blir ikke stort bedre enn dette."

 
Berit Kobro, VGFienden