Kjetil Stensvik Østli
© Foto: Torbjørn Ekelund

Kjetil Stensvik Østli

Kjetil S. Østli (f. 1975) er journalist. Han har i en årrekke skrevet for Aftenposten og A-magasinet. Han har vunnet både Arne Hestnes-prisen og NTBs språkpris. Politi og røver (2009) var hans første bok. Her forteller han om hvordan et kriminelt miljø som oppsto på Tveitasenteret på 70-tallet endte opp med ranet av Nokas og drapet på en politimann. Den ble en ubetinget suksess. I boken Rettferdighet er bare et ord (2013) beskriver Østli rettssaken etter 22. juli, hvor han har hatt et krevende forsett om å skrive tettest mulig opp til sitt ideal som journalist: Se, føle og forstå – på en måte som berører og rører den som leser.

Kjetil Østli er i dag delvis frilansjournalist og har etablert nettstedet Harvest magazine sammen med journalistkollegaene Simen Tveitereid (DN) og Torbjørn Ekelund (Dagbladet/Kurer forlag). Han skriver fortsatt en del for Aftenposten.

Anmeldelser

«Som bok og beretning: Fortreffelig.»

«Ouverturen er som en taktfast parademarsj, den burde bli pensum på Journalisthøyskolen i kategorien portrettintervju»

«Ja, vi har ham nå? Nei! Monsen byr på flere sider av seg selv.»

Arne Dvergsdal, DagbladetLars Monsen

"Det beste ved Østlis bok er at han på 156 små sider får formidlet såpass mye av stemningen i rettssalen, og den passer for lesere som vil gjenoppleve stemningen og bryne egne refleksjoner og følelser mot Østli sine."

A A Dahl, Tidsskrift for den norske legeforeningRettferdighet er bare et ord