Omtale
Kim Leine er en kritikerrost norsk-dansk forfatter. Han fikk Nordisk Råds litteraturpris 2013 for sin roman Profetene i Evighetsfjorden. Han er født i Norge i 1961, men flyttet til Danmark som 17-åring. Han er utdannet sykepleier og har jobbet femten år i Grønland. Han bor nå i Danmark, skriver på dansk og oversetter selv til norsk. Tilgjengelig i pocketutgaver: Profetene i Evighetsfjorden, Kalak, Valdemarsdag, Avgrunnen og De søvnløse.
Titler i salg

Viser 1 - 20 av 24

  1. 1
  2. 2
Anmeldelser
«Magisk (...) Kim Leine har overgått seg selv.»
 
JyllandspostenRød mann/Sort mann
"Leine demonstrerer nok en gang at han er en gigant (...)"
 
Dagbladenes BureauRød mann/Sort mann
«En flott historie med stor takhøyde.»
"Kim Leine i arktisk toppform."
"Kim Leine skildrar godt og med sans for det groteske i både denne krigen og andre konfliktar brørne opplever, og det veks fram fleire spennande trådar og intrigar i romanen, som går føre seg på fleire kontinent og over meir enn tjuefem år, men det er skildringa av dei destruktive kreftene i mennesket som står att som det mest interessante."
Odd W. Surén, Dag og TidAvgrunnen
"Kjemperoman om kolonimakten Danmarks behandling av Grønland på slutten av 1700-tallet, om kåte misjonærprester og lokale spirituelle vekkelser, og om en fascinerende tvisynt hovedperson fanget mellom teologiens forjettelser og rasjonalismens klarhet." "Glad i historiske romaner? Da er Kim Leine din mann!"
 
Arne Hugo Stølan, VGProfetene i Evighetsfjorden
"Etter å ha vært med på en avslutning så dramatisk og så fintfølende poetisk at jeg nesten kjenner lukten av brent by i neseborene, drister jeg meg til å være litt profet selv. Om ikke romanen blir en vinner under juletreet, spår jeg at den vil bli husket av heldige lesere som bokhøstens mest spektakulære litterære opplevelsesreise."
Ellen Sofie Lauritzen, DagbladetProfetene i Evighetsfjorden
"(...) en enormt spennende roman om da opplysningstiden, kolonitiden, urfolk og kristendom støtte hardt mot hverandre på et sted som virket avsides for nesten alle."
Bjorn.Gabrielsen, Dagens NæringslivProfetene i Evighetsfjorden
"Gled deg til en 560 sider bredt anlagt og råspennende roman fra kolonitidens Grønland."
"Historia er medrivande, og dei ekspressive skildringane av ulike livs- former på slutten av 1700-talet er fascinerande, frå kvalfangst til piping av prestekragar."
Aina Basso, KlassekampenProfetene i Evighetsfjorden
"Leines uanstrengte skiftning mellom den gang og nå, samt den psykologiske utforskningen av en drapsmann, er overbevisende romankunst."
Terje Stemland, AftenpostenValdemarsdag
"Med Valdemarsdag har Leine tatt enda et skritt opp mot nordisk litteraturs elitedivisjon.(...) fortellingen er blitt et lite litterært mesterstykke i antydningens kunst. Innholdet er så eksplosivt at det bare er bruk for de ørsmå virkemidler."
Ole Jacob Hoel, AdresseavisenValdemarsdag
"Når nå Valdemarsdag fra 2008 er kommet i forfatterens egen og praktisk talt lytefrie norskspråklige versjon, har alle som ikke gidder å lese dansk, all mulig anledning til å fryde seg over en sann forteller. Og rystes.
Jan Askelund, Stavanger AftenbladValdemarsdag
"Boka er godt skriven, forfattaren har blikk for dei rette detaljane og sans for dramaturgi.(...)Sjøl om boka er god, til tider svært god, ser eg henne først og fremst som framsyning av glimrande forteljeteknikk. Men det er ikkje lite, berre det!"
Odd W. Surén, Dag og TidValdemarsdag