Kari Gjæver Pedersen

Kari er utdannet i akademia, markedskommunikasjon og reklame som ga et teoretisk fundament og lærdom innen strategisk tenkning og markedspsykologi. Gjennom journalistikken jobbet hun med reportasjen, intervjuet og tematisk skriving, samt med egen tekstlig form.

Som redaktør i Kreativ Forum og i Reiser og Ferie fikk hun utvikle hele det sammenhengende produktet samt styre en redaksjon. Via tv lærte hun å skrive snakkemanus og fremføre det til et usynlig publikum på direkten.

I undervisningen ved Westerdals lærte hun å sette idéutvikling og prosesstenkning i system og å holde oppmerksomheten til store grupper. Som oversetter får hun gå inn i andre forfatteres verden og oppleve hvordan det er der. Som skribent og forfatter får hun lage sin egen. Som kursholder får hun fortelle om alt sammen.

Anmeldelser

«Journalist Kari Gjæver Pedersen og fotograf Christine Ilstad har skrevet en spennende reisebok om Japans eldste og viktigste buddhistiske pilgrimsvandring, hvor man kan oppnå nirvana, som tittelen antyder "uten å dø først". (...)

(...) «Vi liker spesielt godt at den store innbundne boken også kommer med et lite hefte med kart og en kort oversikt over alle pilgrimsturens templer. Den kommer godt med hvis man selv skal legge ut på denne buddhistiske pilgrimsvandringen. Som undertegnede fikk veldig lyst til å gjøre.»

 
Mari Bareksten, Magasinet ReiselystHvordan komme til Nirvana uten å dø først

Bibliografi

2018 - Hvordan komme til Nirvana uten å dø først

2018 - Tempelboka

2004 - Min reise til Hellas

2003 - Min reise til Danmark

2002 - Min reise til Spania